Tutta Bella pizzeria maakt speciale bezorging voor president Obama


Een telefoontje van het Witte Huis vorige week stuurde medewerkers van Tutta Bella Napolitan Pizzeria in Seattle zich haasten om 40 pizza's te bezorgen bij een bezoekende president Barack Obama aan boord van Air Force One.

Joe Fugere, oprichter en chief executive van Tutta Bella met vier eenheden, en een kleine groep medewerkers van het bedrijf bemanden vrijdag een geleende houtgestookte pizzaoven op de parkeerplaats van Paine Field in Everett, Washington. Air Force One stond daar geparkeerd terwijl de President maakte in de buurt optredens.

De beslissing om de pizza's op de luchthaven te maken, kwam voort uit de bezorgdheid van Fugere dat de taarten met dunne korst niet optimaal zouden zijn om te serveren na een rit van 30 minuten met de auto vanaf het Tutta Bella-restaurant dat het dichtst bij het vliegveld van Everett ligt, zei hij.

Toen ze klaar waren, werden de pizza's in de achterbak van drie Mini Cooper-auto's geladen die door een plaatselijke dealer waren geleend en naar het vliegende commandocentrum van de president gestuurd.

"Alle componenten vielen gewoon op hun plaats", zei Fugere, die pas had vernomen dat de president in de stad zou zijn en dankbaar was voor een voorproefje van Tutta Bella op woensdagavond.

Fabrikant Woodstone Ovens leende de oven snel uit, net als Seattle Mini Cooper, die de leveringsvoertuigen leverde, zei Fugere. Bovendien waren de managers van Paine Field genereus door niet alleen toestemming te geven om de tijdelijke keuken op de parkeerplaats te plaatsen, maar ook door het restaurantteam de vorkheftruck van de luchthaven te lenen om de pizzaoven van 4000 pond te lossen en te verplaatsen.

Fugere had in 2009 in Seattle een ontmoeting gehad met Obama, toen de president om input vroeg van eigenaren van kleine bedrijven over hoe de regering kon helpen "hoofdstraat" mensen aan het werk te krijgen nadat Wall Street bijna was omgesmolten en grote banken zich vasthielden aan de financiering ondernemers en kleinere bedrijven moesten uitbreiden.

Later werd Fugere uitgenodigd in het Witte Huis om te zien hoe Obama de Small Business Jobs Act ondertekende, die onder andere de hoeveelheid geld ophaalde die startups konden zoeken onder federale Small Business Administration-leningen.

Bekijk Fugere bij de ondertekening van de Small Business Jobs Act; verhaal gaat hieronder verder

Chef-kok Brian Gojdics van Tutta Bella creëerde een pizza geïnspireerd door Obama's liefde voor pittig eten, lokale speciale ingrediënten en Fugere's familiewortels in de regio Calabrië in Italië.

De resulterende Il Presidente-pizza werd gegarneerd met Calabrische chilipepers, gepekelde pepers van Mama Lil, Italiaanse worst van Isernio, extra vergine olijfolie, mozzarella, basilicum en Grana Padano-kaas.

Tutta Bella heeft de Il Presidente-pizza beschikbaar gesteld aan klanten voor $ 13,50 tot en met 26 februari.

Nation's Restaurant News sprak met Fugere over de ervaring.

Hoe kwam je erachter dat de president eraan kwam en wilde je Tutta Bella proeven?

We kregen slechts 48 uur van tevoren. Het nieuws kwam uit het Witte Huis.

De reden dat het belangrijk was, was omdat in het Witte Huis, bij de ondertekening van de Small Business Jobs Act, de president stopte en mij in het publiek aanwees als een voorbeeld van een klein bedrijf dat had geprofiteerd van leningen, en gedurende die tijd zei hij , "Ik heb de pizza nog steeds niet geproefd, maar hij belooft dat ik er ooit een ga halen."


Bekijk de video: Barack Obama Plaza. TV Advert


Vorige Artikel

Pui Tikka Masala

Volgende Artikel

Deze barman uit Boston maakt zijn Mai Tais op de Italiaanse manier