5 manieren om uw drankje zoeter te maken


Waarom smaakt je zelfgemaakte Daiquiri niet zo goed als degene die je gisteravond hebt besteld? Het antwoord is misschien een belangrijk maar te vaak verkeerd begrepen mixologisch ingrediënt: de zoetstof.

Om te achterhalen hoe verschillende zoetstoffen zich in cocktails gedragen, wendden we ons tot Dave Arnold, die het een en ander weet over voedselwetenschap. Als directeur van culinaire technologie voor The International Culinary Center (voorheen het French Culinary Institute), was hij verantwoordelijk voor het onderwijzen van aspirant-koks de principes en technieken van de modernistische keuken.

Tegenwoordig brengt hij zijn speciale expertise naar de wereld van bartending, met behulp van centrifuges, vacuümmachines, vloeibare stikstof en meer om verbluffend originele brouwsels te creëren in de hypermoderne drinkplaats Booker en Dax in New York.

Hier is zijn advies over het werken met de vijf belangrijkste zoetstofcategorieën gecombineerd met een paar van zijn heerlijke drankrecepten. Proost!

Witte suiker

Deze meest basale zoetstof bestaat volledig uit sucrose, waardoor het 'een zeer pure suikersmaak' krijgt, zegt Arnold. Het voegt alleen zoetheid toe en geen smaak, dus het moet worden gebruikt als aanvulling op fruit, citrus of andere robuuste ingrediënten. Het wordt vaak gemaakt in eenvoudige siroop, gelijke delen suiker en water in gewicht. Terwijl sommigen de suiker oplossen door het mengsel op te warmen, gebruikt Arnold liever een blender in plaats van de kachel. Gebruik gewoon geen poedersuiker - dit bevat maizena en verpest de textuur en smaak van een drankje.

Bruine suiker

Bruine suiker is gewoon geraffineerde witte suiker met een beetje melasse erin gemengd (in tegenstelling tot ongeraffineerde suikers zoals turbinado en Demerara, die vergelijkbaar smaken maar anders worden gemaakt). De rijke, minerale smaak van de melasse past goed bij andere complexe, aardse ingrediënten, zoals koffie of een kruidenamaro.

Nectar van agave

De zoetheid van agavenectar komt voornamelijk van fructose, dat op de tong iets anders werkt dan sucrose. "Fructose-zoetheid raakt snel en vervalt snel", zegt Arnold. "Gebruik agave waar je niet wilt dat de zoetheid blijft hangen", zoals in een citrusdrank zoals de Margarita of zijn Leroy Brown. De citroen in Arnold's brouwsel vervaagt ook snel en geeft het drankje wat hij noemt 'de kortste afdronk die ik kan bedenken'.

Lieve schat

"De smaak van honing varieert enorm, afhankelijk van de bloemsoort die de bijen bezochten," zegt Arnold, variërend van milde en delicate oranjebloesem- en klaverhoning tot de gedurfde en bijna medicinale eucalyptushoning. Een interessant kenmerk: honing bevat eiwitten, die de schuimigheid van geschudde dranken op dezelfde manier als een eiwit verhoogt. Voor een honingsiroop die in zoetheid gelijk is aan eenvoudige siroop, raadt Arnold aan om 64 gram water te gebruiken voor elke 100 gram honing. (Hij is een beetje een voorstander van het wegen van ingrediënten.) Gebruik honing om zijn Tee Time te veraangenamen, een variant van Arnold Palmer met in de hoofdrol een met melk gewassen, met thee doordrenkte wodka die ontmoedigend klinkt, maar eigenlijk vrij eenvoudig te maken is.

Ahornsiroop

Ieders favoriete pannenkoekentopper is net zo goed in drankjes als op wentelteefjes. 'Het gaat geweldig met citroen - duh - en bruine likeuren', zegt Arnold. Ahornsiroop is precies anderhalf keer zoeter dan eenvoudige siroop, wat betekent dat je in bijna elk drankje een ons eenvoudig kunt vervangen door tweederde van een ons esdoorn.

Leroy Brown

Bijgedragen door Dave Arnold

INGREDIËNTEN:

 • 4 oz Gin
 • 14 Muntblaadjes
 • 1.5 oz citroensap
 • 1,25 oz aangepaste agavesiroop (100 g agavenectar tot 50 ml water)
 • 3 tot 4 streepjes Oranje bitters
 • 1 snufje zout
 • Glas: Coupé

VOORBEREIDING:

Voeg de gin en munt toe aan een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg de resterende ingrediënten toe en mix kort om te combineren. Zeef fijn in een shaker en vul met ijs. Schud en zeef in twee coupéglazen.

Theetijd

Bijgedragen door Dave Arnold

INGREDIËNTEN:

 • 2 oz met melk gewassen, met thee doordrenkte wodka *
 • .5 oz Honingstroop (100 g klaverhoning tot 64 ml water)
 • .75 oz citroensap
 • 1 klein snufje zout
 • Glas: Coupé

VOORBEREIDING:

Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker en vul met ijs. Schud en zeef in een gekoeld coupeglas.

* Met melk gewassen, met thee doordrenkte wodka

INGREDIËNTEN:

 • 900 ml (ongeveer 30 oz) Vodka
 • 30 g Darjeeling-thee met tweede spoeling
 • 250 ml volle melk
 • 15 ml (ongeveer 0,5 oz) 15 procent citroenzuuroplossing (15 g citroenzuurpoeder tot 85 ml water)

VOORBEREIDING:

Combineer de wodka en thee in een grote kom of andere container en laat 1 uur trekken of totdat de wodka een rijke bruine kleur krijgt. Zeef de thee uit. Roer de melk door de geïnfuseerde wodka en laat 4 minuten staan. Roer voorzichtig de citroenzuuroplossing erdoor. (De melk begint te stremmen.) Zet ​​een nacht in de koelkast en zeef vervolgens door twee lagen kaasdoek totdat er geen vaste stoffen meer achterblijven. Bewaar op kamertemperatuur.


Bekijk de video: Koken met Fit Dutchies. Gezonde brownies


Vorige Artikel

Tofino is de surfhoofdstad van Canada - en ook een van de beste voedselsteden, diavoorstelling

Volgende Artikel

KFC's nieuwste kolonel Sanders is komiek en hot pocket-liefhebber Jim Gaffigan