Tijdens zijn leven dronk mijn grootvader ergens tussen de 20.000 en 25.000 7 & 7 s: twee per nacht vanaf het begin van de jaren zestig tot aan zijn dood in 2003. Afgezien van af en toe een Bloody Mary of schroevendraaier en een jaarlijks slokje champagne op zijn huwelijksverjaardag, werd de man gewijd aan de 7-en-7UP-highball van Seagram.

Hij was niet de enige. Seagram's 7 was alomtegenwoordig in Amerikaanse drankkabinetten in de jaren '60 en '70. Het werd in 1947 het bestverkochte merk van Amerika en behield die positie tot het begin van de jaren negentig. In 1965, vijf jaar nadat mijn grootvader begon met het coachen van middelbare schoolvoetbal in Delray Beach, Florida, verkocht Seagram zijn 150 miljoenste zaak. In 1972, vijf jaar voordat Tony Manera een 7 & 7 bestelde in "Saturday Night Fever", bereikte Seagram's 7 de grens van 200 miljoen gevallen.

Een oud nietje opfrissen

Sinds 2018 werkt Diageo eraan om het merk af te stoffen voor jongere consumenten. Het lanceerde op 7 juli de National Dive Bar Day om 7 en 7 te vieren als een nietje in de duikstaven, en een mobiele duikstaaf van Seagram is overal in het land verschenen bij concerten, sportevenementen en festivals.

Ik had geen 7 en 7 gehad sinds kort nadat mijn grootvader 16 jaar geleden stierf. Toen, afgelopen herfst, serveerde barman Nick Bennett in bar Porchlight in New York City me een bijgewerkte 7 & 7. "Ik ben dol op cocktails die misplaatst zijn", zegt Bennett, wiens huidige menu riffs bevat van Wisconsin Old Fashioned, Long Island Iced Tea en Amaretto Sour. "Het bewijst onze branche geen dienst om te zeggen dat dingen worden gedaan."

Om de drank te ontwikkelen, bezocht Bennett de duikstekken in Brooklyn om te zien hoe 7 & 7's in hun oorspronkelijke habitat werden geserveerd. De laatste keer dat hij ze had gemaakt was 15 jaar geleden, tijdens zijn eerste bartending-optreden in Corner Bar in Sag Harbor. `` In wezen heb je deze drank op kamertemperatuur die over waardeloos ijs wordt gegoten en overgoten met stroperige soda uit een pistool. Het begint plat, flauw en overdreven zoet, ”zegt hij. "Ik wilde de carbonatatie een boost geven, de zoetheid verminderen en de hele cocktail koelen."

Verbetering van het origineel

In de bijgewerkte versie van Porchlight combineert Bennett Mellow Corn, Dickel no. 12 Tennessee Sour Mash, Candian Club Rye, Old Overholt en Cobalt whisky's om de blended stijl van Seagram te imiteren, en hij voegt een vleugje Cointreau toe om de citruskwaliteiten van de drank te versterken. Huis-citrussiroop en zwarte thee nemen de plaats in van 7UP, en Bennett vat en carbonateert de drank voor eenvoudige bediening.

"De perceptie van iedereen van de 7 & 7 is gebaseerd op wat mensen deden zonder technologie of technieken", zegt Bennett, die ook het drankprogramma leidt bij Cedric's at the Shed. "Maar dankzij mensen als Dave [Arnold] en Sasha [Petraske] zijn we op een punt gekomen dat we uitstekende dranken kunnen maken met nieuwere technieken en betere producten."

Mijn grootvader had de versie van Bennett graag gezien. En ik kan me voorstellen dat hij geamuseerd zou zijn geweest om een ​​$ 18 7 & 7 mee te maken in de schaduw van Hudson Yards. (Hoewel hij zijn hele leven voor openbare scholen werkte, genoot hij ervan om geld uit te geven aan mooie dingen.)

Ik realiseerde me niet hoe succesvol Bennett's 7 & 7 waren totdat ik thuis aan versies sleutelde. Ik maakte de drank met chique citrussoda, doordrenkte de whisky met bergamotthee en maakte de garantie op mijn SodaStream ongeldig door Seagram's 7 te carboniseren. In tegenstelling tot die van Bennett had geen van mijn experimenten de geest van het origineel.

"Je opa was geen mixoloog," vertelde mijn grootmoeder me toen ik met haar sprak over zijn 7 & 7 ritueel. Maar hij was bijzonder. Hij bouwde zijn 7 & 7's in een ijstheeglas met 1 1/2 ounce whisky, veel ijs (uit een machine, niet uit de vriezer) en 5-achtige ounce 7UP (van kleine glazen flessen, nooit blikjes).

Tijdens de vakantie heb ik een fles Seagram's 7 opengebroken die diep in de drankkast van mijn grootmoeder stond. Niemand in de familie had het spul in meer dan 15 jaar aangeraakt. Mijn vader en ik genoten van een slokje van de zachte whisky, zo niet de zoete, ietwat platte highball die ik ermee maakte.


Bekijk de video: WIDM KIJKEN MET DE MOL?! Wie is de Mol? 2020 Hints en Theorieën Aflevering 7


Vorige Artikel

Huisgemaakt gehakt recept

Volgende Artikel

9 toegeeflijke zoetekauwtrips