Last Call at Mayahuel: Heeft de baanbrekende Tequila en Mezcal Bar het Amerikaanse drinken voor altijd veranderd?


Het kwam als een soort buik om dat te leren Mayahuel, de geliefde agavebar van East Village, geopend in 2009 door Ravi DeRossi en Phil Ward of Death & Co roem, zal zijn finale roeren Oaxaca ouderwets op 8 augustus.

Een langdurig geschil tussen de partners van Mayahuel en de huisbaas werd uiteindelijk onhoudbaar. Volgens DeRossi is de eigenaar van het gebouw van gedachten veranderd over een huurverlenging midstream en wil hij nu zijn eigen verlenging openen tequila bar in dezelfde ruimte. Hij heeft zelfs een drankvergunning behaald. 'Hij is een speciaal personage', zegt Ward sarcastisch.

Maar terwijl de fysieke ruimte handen zal overdragen, zal het intellectuele eigendom van het Mayahuel-team dat niet doen. Laten we even stilstaan ​​bij wat Mayahuel precies heeft bereikt voor de categorie van agave-spirits en mezcal in het bijzonder.

Hoe het allemaal begon

Het succes van Death & Co bood Ward de bevestiging en het vertrouwen om er zelf op uit te trekken. Hij was vanaf het begin hoofdbarman bij D&C en had daarvoor gewerkt Pegu Club en Flatiron Lounge. Maar hij wilde iets minder sober. Mezcal was een nieuwe passie, dus toen DeRossi hem benaderde over het openen van een bar, "was het een goed idee", zegt hij. “In die tijd werden we beschouwd als een van de beste, zo niet de beste cocktailbars in de stad, en meer dan een kwart van de drankjes die we verkochten, was gebaseerd op agave. Het was geweldig, want ik was altijd al aangetrokken tot agave en ik wilde iets nieuws doen. "

Ward was het zat om niets met tequila te zien doen buiten de Margarita. Zijn "F you" -houding leidde tot experimenten met agave-spirits die hun assortiment lieten zien als een alternatief voor meer gevestigde cocktailbases. 'Je had blancos om in plaats van te gebruiken gin of wit rum; de bejaarden kunnen worden gebruikt in plaats van een whisky of cognac', Zegt Ward. "En de shit was heerlijk."

Ward had maar een paar dagen om het openingscocktailmenu samen te stellen. Gelukkig had hij een voorsprong met de razend populaire moderne klassieker die hij bij Death & Co had gemaakt, bekend als de Oaxacan Old Fashioned. Maar het debuutmenu van Mayahuel bevatte ook nieuwe hits, de meest opvallende een riff op de Laatste woord, gemaakt met mezcal, Aperol, maraschino en limoensap. Hij noemde het de Division Bell naar het Pink Floyd-album waarnaar hij had geluisterd terwijl hij alleen aan de bar zat op vele late avonden voorafgaand aan de opening.

Ward was niet van plan te veel mezcal-drankjes op het eerste menu te zetten, maar elke keer dat hij een nieuwe creëerde, zou hij ontdekken dat een beetje mezcal het recept zou verbeteren. "Ik dacht dat we een mezcal-gedeelte van drie tot vijf drankjes zouden hebben, maar dat ging recht uit het raam."

De zoektocht naar authenticiteit

Kort nadat Mayahuel was geopend, waagde Ward zich naar Oaxaca met de maker van Del Maguey mezcal, Ron Cooper en geestengoeroe Steve Olson. “Toen ik op die eerste reis ging en een palenque zag (een primitieve distilleerderij waar mezcal wordt gemaakt) op een heuvel met een stok en een gat in de grond waar je de agave kookt, zei ik tegen mezelf: je hebt de waarheid gevonden. "

Ward werd nog meer toegewijd aan het presenteren van traditionele Mexicaanse geesten. "Phil verdiepte zich tijdens zijn reizen in de cultuur van agave, waardoor hij kon spreken en lesgeven uit eigen ervaring", zegt Misty Kalkofen, een merkambassadeur van Del Maguey en winnaar van een Spirited Award 2017 bij Tales of the Cocktail. "Om een ​​echte advocaat te hebben die vanuit het hart kon spreken en goed geïnformeerd was over de geesten, speelde een grote rol."

De passie delen met gasten

Maar er was nog een enorme leercurve die overwonnen moest worden. "Ons doel was om niet alleen een ongelooflijke cocktail en geweldige ervaring te bieden, maar ook om onze gasten kennis te laten maken met de sterke drank die voor hen beschikbaar is en die ze misschien nog nooit hebben geproefd", zegt Justin Shapiro, die nu partner en operations manager is bij Mayahuel.

Het besluit om de bar Mayahuel te noemen, een naam ontleend aan de oude Azteekse godin van agave en vruchtbaarheid, droeg bij aan het gevoel iets puurs te ontdekken. "Het ging erom zo authentiek mogelijk te zijn", zegt DeRossi. Die poging om authentiek te zijn, wordt ook vastgelegd in het ontwerp van de ruimte.

De cocktailbar die je begroet, roept een echt maar strak Mexicaans hol op tot aan de geïmporteerde tegels. Boven, waar een uniek portaal in het midden van de eetkamer je door de vloer naar de bar laat gluren, wordt het thema nog verder doorgetrokken. "Ik las een artikel over tarantula-spinnen die paaien in agave en rende met het idee om de kroonluchter op de bovenverdieping zo te ontwerpen dat hij eruitziet als een spin en er glas-in-loodramen in kathedraalstijl aan toe te voegen", zegt DeRossi.

Zijn stempel achterlatend

Mayahuel was een plek waar barmannen veel konden leren en aan geloofwaardigheid konden winnen. Het drankmenu veranderde een paar keer per jaar en al snel droeg het barpersoneel bij aan de lijst. Ward voerde een formule in die vergelijkbaar is met D&C, waar barmannen nieuwe drankjes zouden organiseren. Het is niet verrassend dat er een who's who van barmannen uit Mayahuel kwam. Onder hen waren Karen Fu en Jeremy Oertel (Donna), Eryn Reece (D&C, The Wooly), Leanne Favre (Clover Club), Shannon Ponche (Leyenda), Amanda Elder en Chelsea Kaiser (Gietende linten), Jordan Brower (The Wooly) en Kevin Denton (de nationale barman voor Pernod Ricard), onder andere.

De lat zal worden herinnerd voor het verheffen van de categorie agave-geesten. "Ik hoop dat degenen die de kans hebben gehad om Mayahuel uit de eerste hand te ervaren, erover zullen praten met de generaties barmannen en enthousiastelingen die nog komen," zegt Kalkofen. "Het is een magische plek die zal voortleven in alle herinneringen die daar zijn gemaakt."


Bekijk de video: Fantastisizer - Rendez Vous


Vorige Artikel

Tofino is de surfhoofdstad van Canada - en ook een van de beste voedselsteden, diavoorstelling

Volgende Artikel

KFC's nieuwste kolonel Sanders is komiek en hot pocket-liefhebber Jim Gaffigan