Waarom bittere drankjes je beste vrienden zijn tijdens de koudere maanden


De zomer is misschien een spritzseizoen, maar de herfst is misschien wel de beste tijd van het jaar om een ​​volledig repertoire van amari en bittere likeuren te gebruiken. De diepe en complexe smaken van amari doen wonderen als de temperatuur begint te dalen en het past ook perfect bij veel traditionele herfstsmaken en ingrediënten.

"Ik vind de smaken die met amari worden geassocieerd meer in de koudere seizoenen hier in New York City, wanneer je op zoek bent naar warmere smaken", zegt Sofia Present, de hoofdbarman bij August Laura in Brooklyn.

Present ontwikkelde een reeks herfstcocktails waarin dat concept werd benadrukt, waarbij amari en bittere likeuren werden verwerkt tot plengoffers met een herfstthema. "Wat ik hier heb geprobeerd te doen, is de klassieke smaken te nemen die we gewend zijn en ze een smaak voor te stellen waar je misschien niet zo bekend mee bent", zegt Present.

Bijvoorbeeld haar Carciofi Shandy bevat Cynar met appelcider, kaneelsiroop en gemberbier, die een zomerspecial omtoveren tot iets meer herfstachtig. "Net als bij elke andere geest, wil ik benadrukken of complimenteren wat er al is", zegt Present. "Om het simpel te houden, is waar ik naar streef. Vaak is minder meer, vooral met een amaro waar al zoveel aan de hand is. ”

Haar Italiaanse vogel is gebouwd rond de comfortabele grenzen van gerijpte rum en Campari, maar wordt vervolgens een nieuwe richting ingeslagen en gelaagd met fino sherry, honingwater en zout.

Elders, haar Val in Italië brengt Averna amaro tot leven met cognac, Appleton Estate rum, citroensap, gewoon siroop en chocoladebitters. "Met amari heb je deze geweldige smaakcombinaties van zoveel kruiden, wortels, fruit en specerijen dat je ze nooit helemaal zelf in een cocktail kunt verwerken", zegt Present.

Op die manier biedt het gebruik van een enkele amaro een smaakdiepte die veel andere ingrediënten niet matchen, waardoor het leven voor elke huisbarman gemakkelijker wordt. Aan de andere kant moet je verstandig zijn en die gewaagde smaken in evenwicht houden.

"Als je het eindelijk vastspijkert en je hebt iets gemaakt dat goed werkt, zal het altijd interessanter zijn dan wat je zelf had kunnen maken", zegt Present. "Dat is altijd het geval bij een goede amaro of een mooie geest."

Francesco Amodeo, de oprichter van Washington, D.C.'s Don Ciccio & Figli, een ambachtelijke producent van amaro en likeur, heeft zojuist een reeks flessencocktails onthuld die hij op de D.C.-markt verkoopt, met een volledig assortiment van zijn amari.

"We namen vijf cocktails waarvan we dachten dat ze mooi zouden zijn voor dit weer", zegt hij over de eerste Bar Sirenis Cocktail Lab-collectie. En hoewel hij denkt dat verschillende van de cocktails het hele jaar door zouden werken, was het de bedoeling om te beginnen met de overgang naar die hartigere herfstsmaken die drinkers verwachten.

'Mijn favoriet is absoluut de Vecchia Passione', Zegt Amodeo. “We hebben de inspiratie gehaald Amor y Amargo in New York, wanneer ze hun 8 Amaro Sazerac maken. ' De Vecchia Passione is een sterk versterkte riff met acht ingrediënten op een Oubollig, met vijf flessen van de Don Ciccio & Figli line-up en verschillende extra ingrediënten. "Het is zo lekker, want je kunt alle ingrediënten proeven, maar samen werken ze heel goed", zegt Amodeo.

Een andere nieuwe cocktail op fles van Don Ciccio is de Rye Bandit, in de trant van een Boulevardier, met bourbon en Don Ciccio & Figli's Luna Amara bitter en Amaro Delle Sirene. 'Het schreeuwt gewoon vallen', zegt Amodeo. "We noemen het de Rye Bandit omdat de bandiet het soort rogge heeft gestolen, dus het is Boulevardier-achtig, en in plaats van vermout en Campari gebruiken we de Luna en Sirene."

Dat blijkt een geliefd startpunt voor Amodeo wanneer hij werkt met amari en bittere likeuren, of ze nu van hem zijn of niet. "Als je gewoon een klassieke cocktail neemt en een ingrediënt verandert ... we doen niet echt veel met creativiteit, we maken het leven niet moeilijk", zegt hij. "We gebruiken alleen klassieke, heerlijke cocktails gemaakt met verschillende ingrediënten. Dat is ons concept; we vinden het niet te ingewikkeld. "

Hij wil dat mensen ze uitproberen in hun pre-batchvorm, maar ze vervolgens gemakkelijk vanuit de thuisbar kunnen recreëren of kunnen rommelen om hun eigen variaties te maken. 'Drinken mag niet moeilijk zijn', zegt Amodeo. "Het is iets waar je van zou moeten genieten. Maak je er niet teveel zorgen over. "

Dat is een saluut waard - natuurlijk met een bittere herfstcocktail in de hand.


Bekijk de video: Marco Borsato, Jada Borsato Samen voor altijd lyrics


Vorige Artikel

Pui Tikka Masala

Volgende Artikel

Deze barman uit Boston maakt zijn Mai Tais op de Italiaanse manier