Zelfgemaakte kant-en-klare cocktails


We houden ervan om thuis cocktails te maken, maar na een lange, zware dag hebben we soms niet de energie om de jigger, shaker en juicer eruit te halen. Wat moet een dorstige drinker doen? Gelukkig hebben we een oplossing ontdekt waarvan we denken dat je die lekker zult vinden: zelfgemaakte cocktails in flessen.

Deze brouwsels zijn de laatste tijd behoorlijk populair geworden en kunnen in bars in het hele land worden besteld, maar kant-en-klare elixers hoeven niet moeilijk te zijn. We hebben zelfs een paar eenvoudige recepten gevonden die u binnen enkele minuten kunt bereiden en vrijwel voor onbepaalde tijd kunt bewaren.

Een van de makkelijkste is de Sandeman Royale. We hoorden over dit drankje van de voorzitter van Sandeman Port, George Sandeman, tijdens de Tales of the Cocktail-conventie van dit jaar. Het enige wat je hoeft te doen is een fles port openen, een glas inschenken om meteen van te genieten en de fles opnieuw vullen met Scotch. Bewaar het in de vriezer, en wanneer je klaar bent om te serveren, deel je de Rob Roy-achtige drank in martini-glazen. (Sandeman heeft de formule zelf uitgevonden, maar hij zegt dat een barman in het Lanesborough Hotel in Londen de ingenieuze mix-in-the-bottle-methode voorstelde.)

Als je meer van pittig dan zoet houdt, probeer dan de Cajun Martini. Het is een mix van met jalapeño doordrenkte wodka en droge vermout die maandenlang goed blijft. David Wondrich, lid van de adviesraad van Liquor.com, deelde het recept met ons, dat werd bedacht door de beroemde chef-kok Paul Prudhomme in zijn restaurant K-Paul's Louisiana Kitchen in New Orleans en was een grote hit in de jaren tachtig.

Voor mensen van een bepaalde leeftijd kunnen cocktails in flessen je herinneren aan de Zima-rage. Je bent niet de enige: na het bottelen van een Bourbon-limonade, besloot barman Nick Jones uit Baltimore om de citrusfavoriet uit de jaren 90 (zie foto hierboven) opnieuw te creëren en deze toe te voegen aan het menu bij Pabu, de sushirestaurant en izakaya waarvan hij de bar runt. Het vraagt ​​om Calpico, een pittige Japanse frisdrank, wat passend is aangezien Japan de enige plek op aarde is waar je vandaag nog Zima kunt kopen. Proost!

Sandeman Royale

Bijgedragen door George Sandeman

INGREDIËNTEN:

 • 1 fles (750 ml) Sandeman Founders Reserve Port
 • 5 oz Chivas Regal 12-jarige Schotse whisky
 • Garnering: Sinaasappeldraai
 • Glas: Cocktail

VOORBEREIDING:

Giet 5 ons port uit en bewaar voor een ander gebruik. Voeg de Scotch toe aan de overgebleven poort in de fles, sluit af en schud licht om te combineren. Bewaar in de vriezer. Om te serveren, giet ongeveer 2,5 gram van het mengsel in een gekoeld cocktailglas en garneer met een sinaasappelschil.

Cajun Martini

Bijgedragen door David Wondrich

INGREDIËNTEN:

 • 1 (750 ml) fles wodka
 • 1 Jalapeño peper, opengesneden en zonder zaadjes
 • Droge vermout
 • Garneer: ingemaakte groente
 • Glas: Martini

VOORBEREIDING:

Giet voldoende wodka (3 tot 4 ons) zodat de jalapeño in de fles past zonder dat hij overloopt en bewaar voor een ander gebruik. Doe de jalapeño in de fles en laat 8 uur staan. (Bind wat draad of touw aan de steel om het gemakkelijker te kunnen verwijderen.) Haal de jalapeño uit de fles en vul opnieuw met droge vermout. Sluit af en schud lichtjes om te combineren. Giet voor het serveren 2 tot 3 ons van het mengsel in een mengglas en vul met ijs. Roer en zeef in een martiniglas. Garneer met je favoriete groenten in het zuur.

Huisgemaakte Zima

Bijgedragen door Nick Jones

INGREDIËNTEN:

 • 1,5 oz wodka
 • 1,5 oz Calpico
 • 0,25 oz limoensap
 • 0,5 oz citroensap
 • 1 oz water
 • 1,5 el suiker
 • 1 oz Club frisdrank
 • Glas: Collins

VOORBEREIDING:

Voeg alle ingrediënten behalve de sodawater toe aan een mengglas of kom. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de sodawater toe en roer even. Giet in een 6-ounce glazen fles en sluit af met een beugelsluiting of kroonkurk. Koel Serveren. (Dit recept maakt één portie, maar kan gemakkelijk worden vermenigvuldigd om meerdere flessen te vullen.)

(Foto met dank aan Tiffany Cianci en Pabu)


Bekijk de video: The Art of Making Cocktails - Vesper


Vorige Artikel

Tofino is de surfhoofdstad van Canada - en ook een van de beste voedselsteden, diavoorstelling

Volgende Artikel

KFC's nieuwste kolonel Sanders is komiek en hot pocket-liefhebber Jim Gaffigan