Nick Wu's advies om het als barman te maken? Stop nooit met leren.


De in Taiwan geboren barman Nick Wu werd voor het eerst geïntroduceerd in de wereld van eten en drinken op 15-jarige leeftijd toen hij naar een F&B opleidingsschool ging. Na zich te hebben verdiept in koken, serveren, thee, koffie en sterke drank, ontdekte hij al snel zijn passie. Tegenwoordig is Wu, als hoofd van Bar Mood in Taipei, een van de meest invloedrijke barmannen in Azië en misschien wel de wereld.

Na school concentreerde Wu zich op flair bartending en op 17-jarige leeftijd won ze de eerste plaats in de Taiwanese competitie voor studenten met flair. In 2006, halverwege zijn vierjarige positie voor TGI Friday's in Taiwan, behaalde Wu de eerste plaats in een wereldwijde flair-competitie.

Ondanks zijn focus op cocktails en flair in Amerikaanse stijl, opende een noodlottige ontmoeting tijdens de Diageo World Class-wedstrijd in 2008 Wu's ogen voor een geheel nieuwe wereld van bartending, met name die van Japan. "Op dat moment leidde ik een klein bedrijf voor het plannen van evenementen en hielp ik Diageo bij het organiseren van de Taiwanese tak van zijn wereldwijde competitie", zegt Wu. "Daar ontmoette ik Hidetsugu Ueno, en sindsdien werken we samen." Ueno is de bekendste barman van Japan en de eigenaar van Bar High Five in Tokio, bekend als een van de beste cocktailbars ter wereld.

Nadat hij Ueno had ontmoet, verdiepte Wu zich in het ambacht van Japanse cocktails. Wu werkte hard en probeerde de snelheid en het grote volume van bartending in populaire Amerikaanse bars te combineren met het ambacht van Japanse bartending, terwijl hij ondertussen zijn Taiwanese afkomst naar voren bracht.

Na het helpen organiseren van de Diageo World Class-wedstrijd in Taiwan, gaf Wu de rol op om mee te doen in 2014. In zijn eerste jaar werd Wu tweede in Taiwan. Maar het jaar daarop won hij de Taiwanese competitie en vloog hij naar Miami om te concurreren met de 56 andere finalisten van over de hele wereld. "Ik won twee van de zes uitdagingen, de speedronde en de aperitiefronde, en werd de enige barman van wereldklasse die dit deed", zegt Wu. Hij werd uiteindelijk derde in de finale.

Na de wedstrijd gebruikte Wu zijn hernieuwde bekendheid in de cocktailwereld om verschillende bars in Azië te openen. De bars Find the Photo Booth en Locker Room in Bangkok zijn gemaakt in samenwerking met Ueno en andere beroemde Aziatische barmannen. In 2018 zag een nieuwe locatie genaamd The Artist Bar & Bistro Wu Shanghai binnenkomen.

Omdat hij met zoveel verschillende projecten jongleert, zegt Wu dat het belangrijk is om in elk van zijn vestigingen sterke bartending-teams samen te stellen. "Ik vind het heerlijk om barmannen in te huren zonder eerdere ervaring", zegt hij. "Alles wat ik hoef te zien is passie, en dat blanco vel kan in iets geweldigs worden verwerkt."

Hoewel Wu zijn eigen passie verspreidt over zijn vele ondernemingen, blijft Bar Mood zijn thuisbasis. "Hier probeer ik bijna wekelijks te experimenteren", zegt hij. “Ik werk met sterrenchefs en barmannen van over de hele wereld om koppelingsevenementen te organiseren. Het is een van de leukste onderdelen van het werk. " Onlangs werkte hij samen met een plaatselijke botanicus om eenvoudige, smaakvolle cocktails te maken, doordrenkt met de bloemen van het seizoen.

Wu is begonnen met plannen om een ​​systeem te creëren om barmannen in Azië op te leiden. Nu er zoveel cocktailbars opduiken, vreest hij dat de kwaliteit van de bereiding en service zal afnemen. Na drie of vier slechte ervaringen, zegt Wu, kunnen drinkers cocktails helemaal laten varen en overgaan op bier of wijn.

"Dit schaadt de cocktailwereld als geheel", zegt Wu. Zijn doel voor dit nieuwe jaar is om een ​​cursus bartending te starten in China, om aspirant-barmannen de kunst bij te brengen van het maken en serveren van een uitgebalanceerd drankje. Als zijn eerdere succes een indicatie is, zouden we gek zijn om aan hem te twijfelen.


Bekijk de video: 5 tips voor EEN SUCCESVOLLE SOLLICITATIE. Psychologie Magazine


Vorige Artikel

Tofino is de surfhoofdstad van Canada - en ook een van de beste voedselsteden, diavoorstelling

Volgende Artikel

KFC's nieuwste kolonel Sanders is komiek en hot pocket-liefhebber Jim Gaffigan