Restaurant biedt een Kim Kardashian/Kanye West-themamenu voor Valentijnsdag


Vorig jaar hadden ze een Beyoncé/Jay-Z menu: dit jaar gaat Brucie in Brooklyn met een Kimye-thema

Hopelijk hebben de vaste prijzen geen Kim en Kanye-thema, anders zouden de meeste mensen het niet kunnen betalen.

Wees deze Valentijnsdag niet verbaasd als iemand je maaltijd bij kaarslicht onderbreekt vlak voor het dessert en zegt: "Wacht, wacht. Imma liet je uitpraten, maar Brucie had het beste Valentijnsmenu aller tijden!” Brucie, biedt een modern Italiaans restaurant in de wijk Cobble Hill in Brooklyn dit jaar een vast prix-menu met Kim Kardashian en Kanye West-thema voor Valentijnsdag, blijkbaar in een poging om het Beyoncé / Jay-Z Valentijnsdagdiner te overtreffen het restaurant dat vorig jaar werd aangeboden. We weten het, we weten het; niets zegt romantiek als een eerbetoon aan het Hollywood-paar dat mensen graag haten.

Volgens de website van Brucie: "Kim verheugt zich nu het restaurant in Brooklyn het Valentijnsmenu opdraagt ​​aan de sexy ster en haar bad boy-rapper manlief!!!!" Er is geen woord over of mevrouw Kardashian op de hoogte is van het Brucie-menu, dat zowel een gedeelte "Kim" als "Kanye" heeft. Als je kiest voor het Kim-menu, krijg je vijf gangen, inclusief de plakkerige rijstballen (natuurlijk gemaakt met kim-chi) en gevulde kalimari (al dan niet anders dan calamares). Het Kanye-menu bevat de "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" (tagliatelle met inktvisinkt) en de "Imma Let You Finish" (een Yeezcake, natuurlijk). Jij en je geliefde kunnen ook het noordwesten delen voor twee (Pacific Northwest-zalm).

Ontvang het volledige menu en maak hier uw reservering.


Maar misschien heb je een of twee dingen gemist die over de spiegel van reizen kropen, of die prachtige regio van de popcultuur daarin.

Hier zullen we enkele van de meer verbazingwekkende verhalen opsplitsen die we deze week hebben behandeld, waaronder enkele dingen die de vraag stellen of we echt in de realiteit leven of een vorm van Matrix.

Laten we zeggen dat dit de week is waarin we ontdekten dat honden zelfstandig kunnen leren reizen met het openbaar vervoer.

Google Translate krijgt een facelift:

Google Translate heeft een functie uitgerold waarmee gebruikers buitenlandse tekens on-the-fly kunnen vertalen, waarmee we een tijdperk inluiden waarvan we alleen maar konden dromen.

Patrick Stewart laat ons vervelend zien:

We zijn er allemaal geweest: een vliegtuigpassagier in de buurt kan niet stoppen met praten of, erger nog, kan niet stoppen met tegen onze stoel te schoppen.

Als je het geluk hebt gehad om vervelende buren af ​​te wenden, laat Stewart ons tot in detail zien hoe het is.

Seattle hond rijdt Seattle bus ... alleen:

Je hebt die ondertitel niet verkeerd gelezen. Een hond uit Seattle rijdt graag met de D Line naar zijn favoriete hondenpark waar hij zijn baasje begroet.

Je kunt alle Grumpy Cats ter wereld hebben. We zeggen dat de echte held de hond is die wekelijks de fijne kneepjes van het openbaar vervoer trotseert.

Dineren op Kimye-tarief:

Hetzelfde restaurant dat je een Beyonce-menu voor Valentijnsdag 2014 bracht, Brucie, doet iets soortgelijks in 2015.

Dit jaar kunnen de diners kiezen uit een van de twee $ 100 vaste vaste diners die zijn gewijd aan Kim Kardashian en Kanye West.

Soms denken we dat de wereld waarin we leven een melodrama is, terwijl we misschien beweren dat het eigenlijk een komedie is.

Mariah Carey gaat naar Las Vegas:

Mariah Carey kondigde vol enthousiasme aan dat ze een residentie zou houden in Las Vegas, waar ze concerten zou geven in Caesars Palace.

Hoewel dit nieuws genoeg was om de krantenkoppen te halen, was het genoeg voor sommige fans om die kostbare meloen te verliezen die bovenop hun hoofd zit.

Hier geeft ze tickets weg aan fans, en blaast ze de geesten van elk laatste publiekslid van de Ellen DeGeneres Show in het proces.

Geweldige ontdekking:

Een oud geweer tegenkomen is één ding, maar het vinden van een Winchester-repeteergeweer uit 1873 in het Great Basin National Park, waar het vermoedelijk tientallen jaren heeft gestaan, is iets heel anders.

De jury is er nog steeds niet uit hoe dit geweer zoveel jaren naast een boom heeft kunnen zitten, dus sluit je aan bij de massa en speculeer met je wildste gok.

En de schone zal een gratis maaltijd erven:

Mooie mensen hebben het zwaar. Ze moeten jaloerse blikken verdragen, er goed uitzien in wat ze dragen en een gratis maaltijd krijgen in een restaurant in China.

Tom Phillips van The Telegraph meldt dat restaurant Jeju Island in Zhengzhou een nogal onorthodoxe deal heeft voor zijn aantrekkelijkere klantenkring. Degenen die door hun beeldvormingssysteem worden gescand en op een bepaalde dag door hun team van "ambtenaren" als de mooiste worden beschouwd, krijgen een gratis maaltijd. Wij gewone mensen moeten nog steeds een portemonnee meenemen.

En dat is gewoon het beste van het stel van een wilde week. Het beste is dat we deze week wakker worden en soortgelijke verhalen zien ontvouwen.

Als je nu gekke verhalen over de hele wereld ziet, deel deze dan met de pinda-galerij. Het enige dat erger is dan dat Kardashian haar eigen menu krijgt, is dat je al het goede voor jezelf houdt.


Zo maak je die salade die de Kardashians altijd eten

Het Kardashian-imperium heeft ons alles gegeven, van schoonheidslijnen, eersteklas memes en eindeloze uren aan schuldig plezier reality-tv. Maar aangezien de show na 20 seizoenen ten einde loopt, lijkt het erop dat hun impact op de voedselwereld wordt samengevat in één enkel gerecht (of liever plastic kom): de Kardashian Salad.

Als je een enkele aflevering van KUWTK hebt gezien, is het zeer waarschijnlijk dat je de zussen het leven uit hun gigantische slaschalen hebt zien schudden, of op sla hebt zien knabbelen tijdens diepe gesprekken over vakanties naar Maui of de laatste familiebruiloft. Fans zien dit hoofdmaaltijd al jaren, en eindelijk hebben we een antwoord op de vraag, Wat zit er in godsnaam in die salade??

De go-to bowl van de Kardashians komt uit een lokaal gezondheidsrestaurant genaamd Health Nut, waar de Kardashians al jaren komen. Verrassend genoeg is dit een vrij informele plek in de buurt, waar hun kenmerkende salades en wraps worden verkocht voor iets meer dan $ 10.

De meest voorkomende bestelling van de Kardashian-crew is de Chinese Kipsalade. De salade bestaat uit gehakte romaine sla, geraspte kipfilet, geraspte wortelen, ingelegde gember, chow mein noedels en een romige sesamdressing. Als je geen oude dressing die je in winkels vindt om dezelfde Kardashian-saladesmaak na te bootsen, niet vertrouwt, kun je de exacte dressing (genaamd The Sesame) bestellen via de Health Nut-website. Om te assembleren, hoef je alleen maar alle bovenstaande ingrediënten in de kom of container van je keuze te combineren en te kauwen.

Trouwens, ik moet ze de eer geven dat hun kenmerkende saladeshake waarschijnlijk de beste methode is om de ideale dekking van de dressing te bereiken.

Om de bestelling compleet te maken, voegen de zussen vaak een Mango Iced Greentini toe, een verfrissende combinatie van groene thee, mango en honingpoeder. Het is ook het meest populaire drankje van het restaurant.

Dus, wat dacht ik? De eerste keer dat ik probeerde mijn eigen versie van de salade thuis te maken, dacht ik: 'Hé, best lekker. Waarschijnlijk niet goed genoeg om nog een keer te eten, maar goede smaak en textuur. Maar naarmate de week vorderde en ik alle ingrediënten in mijn koelkast aantrof, begon ik het steeds weer opnieuw te maken en opnieuw. Voor ik het wist had ik deze salade 4 NACHTEN OP EEN RIJ gegeten. En je moet weten, ik ben het verst verwijderd van een salademens.

De Chinese Kipsalade werkte zijn magische krachten over me heen, en op de een of andere manier at ik deze salade herhaaldelijk zonder me ooit te vervelen of vermoeid te raken. De gesnipperde kip had genoeg eiwitten om me vol te houden, terwijl het knapperige van de chow mein-noedels genoeg textuur bood om me bevredigend te voelen. Zelfs zonder de exacte dressing (ik gebruikte deze romige sesam van Whole Foods), was ik verslaafd. Dat alles om te zeggen, ik begrijp eindelijk hoe de Kardashians dezelfde salade kunnen eten voor bijna het hele tv-programma van 20 seizoenen.

Excuseer me nu, terwijl ik nog meer sla en rotisserie-kip ga kopen om vanavond te koken.


[UPDATE] Kim Kardashian en Kanye West brachten hun kinderen twee nachten op rij naar de Cheesecake Factory

Vers van het nieuws dat Kim en Kanye in feite Cheesecake Factory-fanaten zijn, is een moeder uit Dayton, Ohio, viraal gegaan omdat ze een perfecte foto van Kanye had gemaakt tijdens zijn tweede avondje lekker CF-dineren. Let op:

Hier is Kanye West die naar mijn moeder kijkt terwijl ze een foto van hem maakt pic.twitter.com/YKa4wA2mj2

&mdash KAYLA (@Martens_kayla) 24 augustus 2019

"We zaten bij de achteringang en plotseling merkten we veel activiteit met beveiligingsmensen die door de achterdeur in- en uitliepen", vertelde Daniel Rizer. VANDAAG Eten van de foto die zijn vrouw Andrea Rhodes nam. "We keken naar buiten en zagen een grote, zwarte SUV en een menigte die zich verzamelde. We vroegen onze ober wat er aan de hand was en hij zei: 'Kim en Kanye zijn terug.'"

Rizer zegt dat zijn vrouw de foto nam voor haar dochter Kayla toen... hij nam een ​​foto van haar, maar de foto is te perfect om niet leuk te zijn voor alle betrokkenen. Kayla was degene die uiteindelijk de foto van Andrea plaatste nemen de foto van Kanye, tussen haakjes.

In ieder geval. Ik hoop dat Kanye en KKW in een Cheesecake Factory gaan wonen, zodat we in de nabije toekomst veel van dit soort leuke foto's kunnen maken.

ORIGINELE POST: 28 augustus 2019

Blijkbaar werden Kim Kardashian en Kanye West deze week wakker en besloten ze: 'Hé, waarom niet een keer herkenbaar zijn?' De reality-tv-maven en haar rapper-hubs namen hun oudere kinderen North en Saint mee voor niet één, maar TWEE Cheesecake Factory-uitjes. Ik kan niet zeggen dat ik het ze kwalijk neem. Je hebt het bruine brood gehad, toch?

Het restaurant bevestigde de opeenvolgende weekendbezoeken van het paar aan PEOPLE. Volgens de outlet aten ze op verschillende menufavorieten, waaronder de Fresh Strawberry Cheesecake van de keten.

Maar dat wisten we al, want fans zagen het Kardashian-West-gebroed en documenteerden het prompt allemaal op sociale media. Een gebruiker maakte een foto van haar moeder die probeerde (en faalde) om een ​​foto van Kanye te maken. Uitgerust met een mosterdkleurige hoodie en donkere tinten, viel West de toeschouwer op terwijl hij naar binnen wandelde.

"Hier is Kanye West die naar mijn moeder kijkt terwijl ze een foto van hem maakt", schreef de gebruiker op Twitter. De moeder in kwestie deelde ook haar fotobewijs, inclusief een close-up van Kim. "Ik had die dag ook geen broek aan! Ga je gang!" zei ze over de outfit van Kardashian. Ugh! Je moet wel van een goede moedergrap houden!

Hier is Kanye West die naar mijn moeder kijkt terwijl ze een foto van hem maakt pic.twitter.com/YKa4wA2mj2

&mdash KAYLA (@Martens_kayla) 24 augustus 2019

Na de maaltijd hield Kanye zich stevig vast aan North en Kim nam Saint mee toen ze door een veiligheidsdetailler terug naar hun auto werden geleid. Het paar was op bezoek in Dayton, Ohio voor een speciale zondagsdienst in het Gem City Shine-voordeel van Dave Chapelle. Het evenement werd georganiseerd ter ere van de slachtoffers van massale schietpartijen op 4 augustus.


Stephen Colbert en Sturgill Simpson

Stephen Colbert groeide op met eten in Waffle Houses in South Carolina, maar hij ontdekte pas onlangs dat de restaurantketen een eigen muzieklabel had en is sindsdien geobsedeerd geraakt door het schrijven van een nummer dat op zijn jukeboxen zou spelen. Enter Sturgill Simpson, de countryzanger, die Colbert hielp bij het schrijven van 'Waffle House', een nummer dat nu op jukeboxen in Waffle House kan worden afgespeeld.


Kanye's 8 gekste eetgewoonten

Kanye West is goed in veel dingen & mdash, concerten ter grootte van een voetbalstadion verkopen, vetes beginnen met Taylor Swift, krankzinnige outfits dragen (en op de een of andere manier uittrekken), Twitter-rantsoenen in een kwestie van seconden uitbannen en de VMA's domineren met lange en kronkelige toespraken.

Maar blijkbaar is een van zijn verborgen talenten het kiezen van de meest belachelijke hapjes en drankjes terwijl hij op tournee is en thuis rondhangt. Dit zijn zijn gekste culinaire gewoonten:

1. Hij houdt dronken slushie-machines op de tourbus.

Yeezy houdt niet één maar twee slushie-machines bij de hand terwijl ze op tournee zijn. De een schenkt Hennessy en cola en de ander een limonade met grauwe gans. Omdat bevroren drankjes zo verfrissend zijn, amirite?

2. Hij laat serieus geld vallen op Sour Skittles.

Tijdens een recente reis naar Dylan's Candy Bar, gaf Ye $ 200 uit aan Sour Skittles, Gobstoppers, Rainbow Nerds Rope, Peachie-O's, Sour Octopus en lolly's. Laten we hopen dat hij deelde met North.

3. Hij is ingehouden geobsedeerd door Mickey D's.

KANYE SCHREEF EEN RAP OVER MCDONALDS VOOR FRANK'S MAGAZINE, IM DOOD pic.twitter.com/qdr2Ub2YNs

&mdash t.j. debiteurenvergever (@duddersj) 21 augustus 2016

Kanye schreef een gedicht voor het tijdschrift van Frank Ocean, Boys Don't Cry, dat was opgedragen aan McDonald's. Onze favoriete lijn? "Ik wist dat de McNuggets jaloers waren op de friet / Zelfs de McRib was jaloers op de friet"

4. Hij bestelt friet en frosty's bij Wendy's.

Kanye en Kim op de Wendy in Philly op 15th en Chestnut op vrijdag. pic.twitter.com/AuPe0Fujiu

&mdash Mimi & Nat (@KimYeUpdates) 16 november 2013

5. Hij raakt Waffle House voor dubbele dates.

Kimye werd gespot in Waffle House naast collega-powerkoppel Chrissy Teigen en John Legend.

6. Hij houdt echt, echt, *heel* van chips.

We weten niet zeker welke zijn favoriet is, maar het moet een gelijkspel zijn tussen Fritos en Doritos. Omdat zijn vers op Weezy's "Lollipop" veel te veel verwijzingen bevat om niet waar te zijn. "Vertel haar vrienden: 'Net als Fritos probeer ik te liegen. / Zeg tegen een meisje als Doritos dat dat nacho-kaas is."

7. Kanye houdt bijna net zoveel van ijs als Kanye van Kanye houdt.

Bijna. Maar serieus, hij is heel blij met die kegel.

8. Hij kan geen genoeg krijgen van Chipotle.

Guaaaaac guac guac guac. Wacht tot ik mijn geld goed heb.

&mdash Chipotle (@ChipotleTweets) 18 juni 2016

Kanye houdt zo veel van de ketting dat hij collega-hiphopartiest Big Sean op hun burrito-kommen zette terwijl hij aan Diploma uitreiking. Dat verklaart ook waarom hij een regel over het Tex-Mex restaurant heeft toegevoegd aan "THat Part" van Schoolboy Q: "Bedelaars kunnen niet kiezen, b----, dit is geen Chipotle"

Volg Delish op Instagram.


Elke (rare) update over de mysterieuze echtscheidingsprocedure van Kim en Kanye

Voor het geval je het nog niet had gemerkt, Kim Kardashian en Kanye West gaan scheiden precies op tijd voor de première van Op de hoogte blijven van de Kardashians. En hoewel Kimye geen commentaar heeft gegeven op hun relatiestatus, zegt TMZ dat Kim de scheiding heeft aangevraagd en dat er ongeveer een miljoen spraakzame bronnen zijn geweest, verschillende Instagram-aanwijzingen en een aantal vrij duidelijke tekenen dat Kanye zijn spullen heeft ingepakt (spullen = 500 paar sneakers) en verhuisden uit hun Calabasas "moderne klooster" herenhuis. Eerlijk gezegd gebeurt er veel en worden er elke dag updates onderbroken, dus we gingen door en zetten het allemaal op één plek voor je: deze tijdlijn.

Korte opmerking echter - dit is in achteruit chronologische volgorde zodat u de meest actuele informatie als eerste krijgt! Als je vanaf de eerste dag wilt beginnen, ga dan terug, terug naar het begin en scroll naar beneden.

19 februari 2021

TMZ en E! News meldt allebei dat Kim officieel de scheiding heeft aangevraagd, dus daar heb je het.

De documenten zeggen naar verluidt dat Kim vraagt ​​om gezamenlijke juridische en fysieke voogdij over de vier kinderen van het paar, en bronnen vertellen de outlet dat Kanye en Kim hier allebei cool mee zijn.

18 februari 2021

Er zijn meerdere rapporten verschenen over hoe Kim en Kanye omgaan met de echtscheidingsprocedure, en alles klinkt best vriendschappelijk.

Een bron vertelt Amusement vanavond dat "Kim en Kanye hun best doen om hun relatieproblemen een privé-aangelegenheid te houden, vooral in het belang van de kinderen", en eraan toevoegend: "Kim is momenteel extreem gestrest tussen het zorgen voor hun kinderen, studeren om advocaat te worden, en het uitzoeken van haar situatie met Kanye op de best mogelijke manier voor zowel hun kinderen als voor hem en zijn mentale toestand.”

Mensen interviewt een aparte insider, die zegt dat Kanye wat moeite heeft met de splitsing omdat hij echt van Kim houdt. “Het gaat niet goed met Kanye. Hij is angstig en erg verdrietig. Hij weet dat het huwelijk voorbij is en dat er nu niets aan gedaan kan worden. Hij weet ook wat hij verliest in Kim."

De bron voegt eraan toe: “Er is heel weinig hoop op verzoening. Het zou een wonder moeten zijn. Maar Kanye gelooft wel in wonderen.”

12 februari 2021

Tot verbazing van letterlijk niemand, berichten dat Kim en Kanye dit jaar niet samen Valentijnsdag zullen doorbrengen.

“Kim is geweldig,” Mensen rapporten. “Ze heeft een Valentijnsviering gepland met haar kinderen en familie. Ze maakt het graag speciaal voor de kinderen. Ze heeft geen contact met Kanye. Het is duidelijk dat ze gewoon op de toekomst is gericht.”

3 februari 2021

Pagina zes onthult dat Kanye zijn persoonlijke spullen uit zijn huis en dat van Kim in Calabasas heeft gehaald, waaronder 500 paar sneakers. Hij zorgde ervoor dat hij zijn spullen verplaatste terwijl Kim op vakantie was, omdat "ze allebei vonden dat het minder dramatisch zou zijn zonder hen beiden in huis."

Diezelfde dag, Mensen meldt dat Kim en Kanye "geen contact hebben" en krijgen dit: Hun bron onthult dat "haar problemen met Kanye een groot deel uitmaken van het laatste seizoen van Op de hoogte blijven van de Kardashians' en ze zal waarschijnlijk 'echtscheiding aanvragen als het seizoen is uitgezonden'.

Hoe dan ook, niet te overtreffen, Amusement vanavond brengt ook een nieuw rapport uit met een bron die zegt: "Noch Kim noch Kanye zijn geïnteresseerd in het daten van iemand op dit moment."

2 februari 2021

Fans merken dat de gloednieuwe Skims-showroom van Kim letterlijk de oude kast van Kanye West is, die hij David Letterman liet zien tijdens een Netflix-special. Dus ja, het lijkt erop dat zijn spullen officieel verdwenen zijn:

1 februari 2021

Kim dropt een bikinifoto van vakantie met een paar Yeezy's, waarmee ze een vrij duidelijke verklaring aflegt dat zij en Kanye op goede voet staan:

27 januari 2021

Ons Wekelijks meldt dat Kim heeft samengewerkt met "haar financiële adviseurs om een ​​exitplan te bedenken dat het beste zou zijn voor haar hele gezin." Dit is wat de bron zei:

“Kim heeft alle financiën en eigendommen van haar en Kanye klaar om te splitsen – het is een zeer eerlijke deal voor iedereen. Kim heeft al haar bezittingen en financiën klaar voor wanneer ze besluit officieel aangifte te doen. Vrienden dachten dat ze in september aangifte zou doen, maar ze houdt stand. Dat betekent niet dat alles achter de schermen al gedaan is.”

19 januari 2021

Pagina zes beantwoordt de vraag die iedereen bezighoudt: Yep, Kimye's scheiding zullen aan zijn KUWTK. Rechtstreeks uit

“De Kardashians zijn van plan om met een knal uit te gaan. Ze hebben Kim gefilmd terwijl ze haar huwelijksproblemen bespreekt. Maar alle betrokkenen hebben een geheimhoudingsverklaring, want de finale wordt pas later in 2021 vertoond.”

Ondertussen begrijpt Kanye blijkbaar "dat Kim's kant moet draaien dat ze hem zat is. In werkelijkheid is hij het beu om al een lange tijd betrokken te zijn bij [de] Kardashians. Vooral haar moeder, die een grote rol speelt bij alle grote beslissingen die ze neemt.”

Werkelijk . maar er is nog meer: ​​Kanye "is ook redelijk bekend met waartoe de Kardashiaanse public relations-machine in staat is en vindt het grappig dat haar team zijn presidentiële run de schuld geeft van het uiteenvallen van het huwelijk."

18 januari 2021

Mensen meldt dat Kimye hun counselingsessies "volledig" heeft stopgezet en dat Kanye "deze week met echtscheidingsadvocaten praat".

14 januari 2021

e! Nieuws meldt dat “Kim en Kanye geen kwaad bloed hebben en dat ze erg hartelijk zijn. Hij concentreert zich op zijn wereld en zij op haar wereld." De bron zegt ook dat "Kim vrede wil voelen bij het ingaan van dit nieuwe hoofdstuk van haar leven en gefocust is op zichzelf en haar kinderen." In termen van hoe de rest van het gezin zich voelt, zegt de bron: “Alle zusters zijn zich bewust van de situatie en zijn zeer ondersteunend. Ze houden allemaal van Kanye als een broer, maar ze zijn het erover eens dat ze maar beter uit elkaar kunnen gaan."

8 januari 2021

Fans merken dat Kim verwijderd een foto van zichzelf zonder ring die oorspronkelijk op 5 januari werd geplaatst. Aangezien internet nooit vergeet, hier ga je!

6 januari 2021

In een poging om licht te werpen op wat er gebeurt, zelfs, een Ons Wekelijks bron zegt: “Kanye is jaloers op de hoeveelheid tijd die Kim heeft besteed aan de hervorming van de gevangenis en de kinderen. Kanye wilde dat het gezin fulltime naar Wyoming zou verhuizen. Het is waar hij deze richting van zijn leven ziet gaan. Kim ziet hun leven gewoon niet fulltime in Wyoming.”

De bron zegt ook dat Kimye hebben in huwelijkstherapie geweest, maar "al een tijdje geen gezamenlijke sessie gehad."

5 januari 2021

De dag dat alles naar beneden gaat! Pagina zes komt uit het linker veld en laat een lang rapport vallen dat Kim en Kanye gaan scheiden, met meerdere bronnen die bevestigen dat "scheiding op handen is" en Kim had advocaat Laura Wasser ingehuurd. Een bron beweert ook dat Kanye "helemaal over het hele gezin is" en vindt KUWTK "ondraaglijk." Oke.

Na enkele ademloze uren, een E! (thuis van KUWTK) bron bevestigt dat ja, Kimye is klaar - Kim heeft zich gewoon nog niet aangemeld.

“Kim wil er zeker van zijn dat ze de juiste beslissing neemt voor de kinderen. Het is zover gekomen dat ze al maanden geen tijd meer samen hebben doorgebracht als getrouwd stel. Ze hebben elkaar gezien omwille van de kinderen, maar leefden apart. Kim weet dat het huwelijk voorbij is. Ze is al een tijdje bekend."

Ondertussen beginnen een aantal andere bronnen het meest te doen, met Mensen’s insider die bevestigt dat Kanye “treurig maar oké” is en iemand vertelt Ons Wekelijks dat Kimye "begin december een groot gevecht had."

22 december 2020

Kim plaatst een foto van zichzelf op vakantie in Lake Tahoe. Ga je gang en zoom in, want haar verlovingsring? Missend.

Je houdt van alle details over celeb roddels. Wij ook. Laten we ze samen overanalyseren. ✔️

Misschien vind je dit ook leuk

Reisaantallen stijgen terwijl Amerikanen op vakantie gaan

Luchthaven verandert naam na jaren vechten om 'Orlando'

P.E.I. toeristenbedrijven bezorgd over impact heropeningsplannen

De regering van Yukon geeft $ 500K uit om de lokale toerisme-economie te ondersteunen

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben in 2020 $ 12,8 miljard terugbetaald aan reizigers - zegt handelsgroep

De nieuwe getinte zonnebrandcrème die mijn vette huid de zomer door helpt

Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over het dragen van SPF.

Jennifer Lopez kreeg naar verluidt koffie met Marc Anthony in Miami

Waarom vind je deze advertentie niet leuk?

AdvertentiePlaats een tas op uw autospiegel tijdens het reizen

Briljante autoreinigingshacks Lokale dealers zouden willen dat u het niet wist

Gwen Stefani werd direct gevraagd of ze een Republikein is en gaf nog steeds geen antwoord

"Het is vrij duidelijk", zei ze. En dat is het zeker niet.

The Bold Type krijgt een fashion make-over voor zijn laatste seizoen

InStyle sprak met kostuumontwerper Mandi Line over haar touch aan de laatste afleveringen van de Freeform-serie.

Harry Styles zou een make-up- en parfumlijn kunnen lanceren

De vriendenreünies blijven komen

Deze ging niet naar beneden op HBO Max.

'Je moet koud, kalm en meedogenloos zijn': Muay Thai-training heeft me meer geleerd dan vechten

'Je moet koud, kalm en meedogenloos zijn': Muay Thai-training heeft me meer geleerd dan vechten. Jenny Valentish was vastbesloten om haar lichaam te bewapenen. In dit uittreksel uit haar nieuwe boek schrijft ze over de offers die komen kijken bij het verkrijgen van controle

Overlijdensbericht van Ags Irwin

40 manieren om gezond te blijven na je veertigste, zeggen experts

Gezien hoe ziek Amerikanen lijken, zou je kunnen denken dat ziekte op je wacht bij elke deurknop, urinoir, handdruk en hamburger - een van de onvermijdelijkheden van het leven. Maar in werkelijkheid kunnen veel ziekten worden voorkomen. Gegevens uit het verleden hebben aangetoond dat tot 40 procent van de 900.000 sterfgevallen in Amerika elk jaar niet eens hoefde te gebeuren. Hoewel je niet alles kunt beheersen, zijn enkele van de meest voorkomende boosdoeners achter deze gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, kanker, chronische aandoeningen van de lagere luchtwegen en beroertes - kunnen eenvoudig worden gestopt door enkele positieve veranderingen in uw leven aan te brengen. Om ervoor te zorgen dat u jarenlang gezond blijft, kunt u advies inwinnen van de gezondheidsexperts die het beste weten. Van artsen tot geregistreerde diëtisten, dit zijn de beste manieren om ziekten te bestrijden. Lees verder - en om uw gezondheid en die van anderen te garanderen, mag u deze 19 manieren waarop u uw lichaam verpest niet missen, zeggen gezondheidsexperts. 1 Preventieve tests laten doen Aanvullende tests laten doen terwijl u bij de dokter bent, is niet het leukste wat er is. Wat het is, is echter levensreddend.'Laat preventieve tests uitvoeren, evenals tests die u laten zien welke onevenwichtigheden u intern kunt hebben waarvan u misschien niet eens weet. Deze tests laten informatie zien die traditionele medische laboratoriumonderzoeken niet doen, zoals de nutriëntenbalans, de stofwisselingssnelheid, gedetailleerde hormonale routes, de gastro-intestinale status voor een goede darmgezondheid en de toxiciteit van zware metalen”, zegt Maggie Berghoff, FNP-C, een huisarts. "Als je deze informatie kent, kun je het lichaam genezen en opnieuw bedraden om optimaal te kunnen functioneren, waardoor ziekte of zeurende symptomen worden voorkomen. Deze tests zijn speciale functionele geneeskundetests en omvatten bloedafnames of thuisverzamelingen van ontlasting, speeksel of haar. U kunt contact opnemen met een functioneel geneeskundige om ze te laten bestellen en interpreteren." 2 Begin met het nemen van probiotica Er is geen beter moment dan nu om probiotica aan uw leven toe te voegen. De "goede" bacteriën - die je kunt krijgen van gefermenteerd voedsel zoals kimchi, yoghurt, kombucha en zuurkool of supplementen - geven je darmgezondheid een boost en helpen je beter om voedsel te verteren. De Cleveland Clinic zegt dat ze ook kunnen helpen bij het voorkomen of behandelen van bepaalde ziekten, waaronder inflammatoire darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn. 3 Daag je geest uit Toen je jonger was, daagde je je geest elke dag uit. Wanneer heb je als volwassene voor het laatst iets gedaan waardoor je hersenen echt aan het werk gingen? Volgens de Harvard Medical School zijn er aanwijzingen dat het doen van cognitief stimulerende activiteiten de ziekte van Alzheimer kan helpen voorkomen. Dus pak die kruiswoordpuzzel of een nieuw boek over een onderwerp waar je altijd al nieuwsgierig naar bent geweest. Het zal je geest goed doen. 4 Ken uw cijfers Als u zich niet kunt herinneren wanneer uw bloeddruk, BMI of cholesterol voor het laatst is gecontroleerd, is het tijd om naar de dokter te gaan en dat op te lossen." We zien ziekte vaak als gecompliceerd, maar simpel gezegd, u zal 80% van alle ziekten voorkomen door zich aan drie doelen te houden: een bloeddruk onder de 130 hebben, een BMI van 25 of minder hebben en uw cholesterol onder de 200 houden, "zegt Steven Lamm, MD, klinisch professor in de geneeskunde en directeur van de Tisch Center for Men's Health bij NYU Langone Health. "Deze drie basisparameters zullen voor iedereen leiden tot een gezondere algehele levensstijl." 5 Ontwikkel je ondersteuningssysteem Mensen om je heen hebben voor liefde en steun doet meer dan je een goed gevoel geven op het moment. Het is ook ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid en welzijn. "Een goede balans tussen werk en privéleven en een goed ondersteuningssysteem is een manier om uw kansen om gezond te blijven na 40 jaar te vergroten", zegt Navya Mysore, MD, eerstelijnszorg bij One Medical in New York City. "Breng meer tijd door met dierbaren, zoals familie en vrienden." Als je al die positieve mensen om je heen hebt om naar toe te gaan, kun je beter omgaan met stress en je humeur op peil houden. 6 Rond uw dieet af Wat u in uw lichaam stopt, kan een grote invloed hebben op uw vermogen om ziekten te bestrijden. Door ervoor te zorgen dat je dieet gezond en compleet is, bereid je jezelf voor op een lang, gelukkig leven."Ons westerse dieet, dat een hoog percentage bewerkte voedingsmiddelen bevat, kan zonder dat mensen het weten, een pro-inflammatoire omgeving in hun lichamen. Diëten met veel suikers en vetten en weinig fruit en groenten kunnen ontstekingen in het lichaam verhogen en een risico vormen voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, diabetes mellitus en zelfs kanker, "zegt Adam Kreitenberg, MD, board-gecertificeerde reumatoloog met 1MD. "Focus op diëten met veel fruit en groenten, noten, bessen en vette vis zoals zalm, die veel omega-3-vetzuren bevat. Te vermijden voedingsmiddelen zijn suikerhoudende frisdranken, rood vlees, witte bloem en gefrituurd of vet voedsel.' 7 Parkeer niet zo dichtbij We snappen het - het is erg verleidelijk om op die plek vlak voor de supermarkt te parkeren. Maar door simpelweg verder weg te parkeren - en ook een aantal van je andere gewoonten te heroverwegen! - maak je jezelf klaar voor een gezondere toekomst.'Elke vorm van meer activiteit is gunstig. Zelfs parkeren aan het einde van de parkeerplaats en naar de winkel, het winkelcentrum of welke bestemming dan ook lopen, helpt", zegt Michael Fenster, MD, board-gecertificeerde cardioloog met 1MD. "Elke dag telt echt op. Recent onderzoek suggereert dat slechts 10 minuten per dag activiteit aanzienlijke voordelen kan opleveren.' 8 Stem af op kurkuma Ken je dat felgele poeder dat op je kruidenrek zit? Misschien wilt u het in meer van uw maaltijden opnemen. Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen en de Mayo Clinic zegt dat het een positief effect kan hebben op veel verschillende ziekten, waaronder inflammatoire darmaandoeningen, diabetes type 2 en kanker. Als u uw ontsteking nu op afstand houdt, blijft u in de toekomst gezonder. 9 Pump Iron Gewichtheffen wordt nog steeds vooral gezien als iets voor mannen. Gelukkig is dat stereotype aan het veranderen, en dat is een goede zaak: volgens cardioloog Barbara Roberts, MD, is het niet alleen geweldig voor mannen, maar ook een van de beste dingen die vrouwen kunnen doen om gezond te blijven naarmate ze ouder worden. de leeftijd van 40, de gemiddelde vrouw verliest ongeveer een centimeter lengte per decennium, voornamelijk als gevolg van osteoporose. Na de leeftijd van 70 jaar is het lengteverlies nog sneller. Daarom is het belangrijk dat vrouwen op hun veertigste beginnen met gewichtheffen”, zegt ze. "Het is aangetoond dat gewichtstraining de botdichtheid verhoogt door de botten te belasten. Een recente studie gepubliceerd in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness toonde aan dat zelfs lichte gewichten - ongeveer 20% van het maximum dat ze konden tillen - effectief waren in het verhogen van de botdichtheid bij vrouwen, zolang ze tenminste 100 herhalingen van de oefening deden in een uur." 10 Houd het gewicht eraf Zit je broek de laatste tijd wat strakker? Beschouw dat als een teken om je meer op je gezondheid te gaan focussen.'Een grootschalig onderzoek naar de impact van gezondheidsgewoonten op de levensverwachting, met meer dan 120.000 deelnemers, 34 jaar aan gegevens voor vrouwen en 28 jaar aan gegevens voor mannen, toonde ons hoe belangrijk ons ​​dieet, fysieke activiteit, lichaamsgewicht, roken en alcoholgebruik kunnen zijn, "zegt Monique Tello, MD, MPH, internist in het Massachusetts General Hospital, instructeur aan de Harvard Medical School en auteur van Healthy Habits for Your Hart. "Een gezond lichaamsgewicht, gedefinieerd als een normale body mass index (BMI), ligt tussen 18,5 en 24,9." 11 Triple Your Veggies Je hebt al van kinds af aan te horen gekregen dat je groenten moet eten, en nu is het echt tijd om luister naar dat levensreddende advies." Groenten en fruit zitten boordevol antioxidanten die vrije radicalen in ons lichaam bestrijden die bijdragen aan ziekten en aandoeningen. Het verdubbelen of zelfs verdrievoudigen van uw inname van groenten zal uw levensduur aanzienlijk helpen verlengen, evenals uw energie en mentale cognitie, "zegt Brigitte Zeitlin, RD, eigenaar van BZ Nutrition in NYC. " Fruit en groenten bevatten ook veel vezels, die helpen het cholesterol te verlagen, de darmgezondheid te verbeteren, een gezond gewicht te behouden, diabetes te voorkomen en ontstekingen te bestrijden. Streef naar 1 kopje bessen bij het ontbijt met havermout of gewone Griekse yoghurt, een salade voor de lunch vol met een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en een groenteroerbak voor het avondeten." 12 Gooi de verwerkte rommel weg In plaats van te laden met verwerkte rommel , ruim je voorraadkast op en vul je koelkast met producten. "Door een dieet te volgen dat is gericht op groenten, gezonde bronnen van eiwitten en volle granen in plaats van op bewerkte suikers, kun je veel gezondheidsproblemen voorkomen", zegt Nate Favini, MD, hoofd medisch specialist bij Forward. Dat omvat hartaandoeningen, diabetes en verschillende soorten kanker. 13 Elimineer ontstekingen Voor veel mensen zegt ontstekingsremmende gezondheidscoach Jenny Carr, auteur van Peace of Cake: The Secret to an Anti-Inflammatory Diet, een toename van vermoeidheid, hormonale onbalans, gewichtstoename, hersenmist of subtiele spijsverteringsstoornissen. , naast andere symptomen, zijn te wijten aan één boosdoener: de opeenhoping van ontstekingen in uw lichaam. Helaas kan het niet aanpakken van deze problemen leiden tot iets ergers in de loop van de tijd. Chronische ontstekingen zijn in verband gebracht met veel levensbedreigende problemen.'In de loop van de tijd kunnen deze subtiele, laagliggende symptomen veranderen in ernstige levensveranderende ziekten, zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen, dementie en meer', zegt Carr. "De sleutel tot ziektevrij leven na 40 jaar, of welke leeftijd dan ook, is om de ontsteking weg te smelten. Door dit te doen, kun je beginnen met het omkeren van symptomen in je lichaam die invloed hebben op het leven van dag tot dag van je dromen.' Genees je darmen, voorkom ziekten en vertraag veroudering met een boek als The 14-Day Anti-Inflammatory Diet. 14 Spark Joy Natuurlijk, gezond eten is belangrijk bij het bestrijden van ziekten. Een ding dat de meeste mensen zich niet realiseren is echter net zo belangrijk: het verminderen van de dingen die je geen vreugde schenken en in plaats daarvan focussen op je geluk."Zoek manieren om stress in het leven te verminderen. Verwijder de dingen die spanning en stress veroorzaken en verhoog die dingen die geluk brengen, "zegt Brian Greenberg, MD, board-gecertificeerde allergoloog / immunoloog met 1MD. " Besteed zoveel mogelijk tijd aan het doen van de dingen waar je van houdt en samen zijn met de mensen van wie je houdt. Houd je grote dromen levend en volg ze met kracht. Blijf vitaal en nuttig." 15 Beperk geraffineerde koolhydraten Zo lekker als witte bloem, wit brood, gebak en witte pasta, het is tijd om voor eens en altijd te minderen met geraffineerde koolhydraten. "Het wordt steeds duidelijker dat geraffineerde koolhydraten en suikers veel chronische ziekten veroorzaken. Ze zorgen ervoor dat we aankomen, wat leidt tot verhogingen van de bloeddruk, diabetes en hartaandoeningen', zegt Dr. Favini. Wanneer je de verfijnde troep vervangt door groenten, fruit en andere gezonde opties, voel je je beter en gezonder. 16 Proef de juiste oliën Koken met olie is een gegeven. Hoe kun je dat niet als het alles beter laat smaken? Als je het toch gebruikt, zorg er dan voor dat je het juiste type kiest. Hoewel transvetten en oliën met een hoog gehalte aan verzadigd vet, zoals kokosnoot, palmpitolie en katoenzaadolie, verboden zijn, zegt de Cleveland Clinic dat het gebruik van plantaardige oliën die enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten bevatten met mate, zoals extra vergine olijfolie, avocado-olie , lijnzaadolie en walnotenolie - kunnen hartaandoeningen helpen verminderen. 17 Eten waarderen Hoe vaak eet u een maaltijd zonder uw favoriete tv-programma te kijken? De volgende keer dat je voor jezelf kookt, laat je de bank en de afstandsbediening achterwege en ga je in plaats daarvan aan tafel zitten. Het is een kleine verandering, maar het kan een groot verschil maken voor uw welzijn.'We leren steeds meer dat onze manier van eten van invloed is op onze gezondheid, niet alleen op wat we eten', zegt dr. Fenster. "Een ander recent onderzoek toonde aan dat mensen eten als beter ervaren - en hun ontstekingsmarkers verlagen - wanneer ze even de tijd nemen om hun eten te waarderen met wat voor middel of ritueel dan ook dat ze verkiezen. " 18 Slaap genoeg Meestal zijn de dingen die je moet doen ziekte te voorkomen brengt veel werk met zich mee. Maar slapen doet wonderen voor je lichaam en het kost je nauwelijks enige inspanning.'Slaap heeft op zoveel manieren invloed op onze gezondheid', zegt Zeitlin. " Er zijn twee manieren waarop het ziektes helpt bestrijden. Ten eerste is het hoe ons lichaam op natuurlijke wijze stress en angst bestrijdt door onze niveaus van cortisol (het stresshormoon), dat bijdraagt ​​aan ontstekingen, te verlagen. Ten tweede helpt voldoende slaap je om een ​​gezond gewicht te behouden. Mensen met overgewicht of obesitas hebben hun lichaam extra belast, waardoor ze een groter risico lopen op hartaandoeningen en diabetes. Streef ernaar om ten minste 7 uur slaap per nacht te krijgen om uw gezondheid op de lange termijn een boost te geven." VERWANT: 9 dagelijkse gewoonten die volgens experts tot dementie kunnen leiden 19 Beheer uw welzijn Een ding om in gedachten te houden is dat het gemakkelijker is om neem de stappen om nu gezond en ziektevrij te blijven dan dat het probeert om beter te worden als je al ziek bent. Om je op je best te blijven voelen, zegt Dr. Lamm dat je je welzijn eerder dan later prioriteit moet geven."Wellness is niet de afwezigheid van ziekte.Je moet actief bezig zijn met het beheren van je welzijn, niet alleen reageren op ziekte', zegt hij. "De sleutels tot welzijn zijn slaap, stressmanagement, lichaamsbeweging en voeding. Door deze te beheersen, bereik je de basisparameters van gezondheid.' 20 Zorg dat je mondhygiëne niet verslapt Je tanden lijken niet veel te maken te hebben met je algehele gezondheid, maar dat is wel zo. Volgens de Harvard Medical School hebben mensen met tandvleesaandoeningen twee tot drie keer meer kans op hartproblemen, of dat nu een hartaanval, beroerte of een andere levensbedreigende gebeurtenis is. De gedachte is dat tandvleesontsteking de ontsteking in het lichaam verhoogt, wat leidt tot andere gezondheidsproblemen. Hoewel er nog meer onderzoek moet worden gedaan, heeft het op de lange termijn alleen maar voordelen voor u om elke dag te poetsen en te flossen. 21 Heroverweeg lichaamsbeweging Hoewel het belangrijk is om elke week de aanbevolen hoeveelheid aan lichaamsbeweging te krijgen, zegt Dr. Kreitenberg dat dit niet altijd gepaard hoeft te gaan met naar de sportschool gaan. Je 150 minuten matige intensiteitsoefening kunnen ook dingen zijn die je normaal gesproken niet als lichaamsbeweging zou beschouwen. "Een actieve levensstijl is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn," zegt hij. "Voorbeelden van matige intensiteitsoefening zijn licht fietsen, tuinieren en stevig wandelen. Zelfs lichte aerobe activiteiten, zoals rustig wandelen, zijn beter dan een zittende levensstijl. Lichaamsbeweging is belangrijk om niet alleen de cardiovasculaire gezondheid te behouden, maar ook de gezondheid van de gewrichten. Het is echter belangrijk om de intensiteit van uw training in de loop van de tijd te verhogen om blessures te voorkomen.' 22 Schenk een glas rode wijn Dit is zeker een door een arts goedgekeurde aanbeveling om toe te juichen. Als je momenteel geen alcohol drinkt, zegt Fenster om gezondheidsredenen daar nu niet mee te beginnen. "Maar als je op dit moment drinkt, lijkt 1 tot 2 glazen per dag een breed scala aan gezondheidsvoordelen te bieden", merkt hij op. De antioxidanten in rode wijn kunnen zelfs coronaire hartziekte helpen voorkomen. GERELATEERD: Volgens de wetenschap de nummer 1 reden waarom je kanker kunt krijgen 23 Spoel je systeem Water is niet alleen belangrijk om je lichaam van brandstof te voorzien en je te helpen de hele dag energiek te blijven. Het is ook de sleutel tot het elimineren van ontstekingen die meerdere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken."Het elimineren van ontstekingen klinkt misschien als een eenvoudige oplossing, maar weten welke stappen u moet nemen om uw cellen te helpen regenereren terwijl u jong wordt in plaats van oud - een van de voordelen van ontstekingsremmend leven - kan verwarrend zijn,' zegt Carr. "Begin met water. Drink er heel veel van - tot een liter per dag voor volwassenen - als de snelste methode om ontstekingen uit je lichaam te verdrijven.' 24 Drink met mate Een glas wijn hier en daar is één ding. Maar als je merkt dat je regelmatig zoemt, is het tijd om de drank neer te leggen en in plaats daarvan naar een glas water te grijpen.'Houd je aan een matige inname van alcohol, die - in eerder onderzoek - werd gemeten tussen 5 en 15 gram per dag voor vrouwen en 5 tot 30 gram per dag voor mannen', zegt Dr. Tello. Over het algemeen bevat één drankje ongeveer 14 gram pure alcohol. Dat is 12 ons gewoon bier, 5 ons wijn, of 1,5 ons gedistilleerde drank. 'GERELATEERD: Dit supplement kan het risico op een hartaanval verhogen, zeggen experts 25 Verminder je stress daadwerkelijk Stress komt van alle verschillende bronnen, en niets daarvan' #x27s goed voor je lichaam. Door elke dag een beetje extra tijd te nemen om je te concentreren op het afweren ervan, zul je een verandering merken in de manier waarop je je voelt. Vooral omdat de opbouw ervan in verband wordt gebracht met alles, van hartaandoeningen en kanker tot depressie en angstgevoelens.'Individuen die in staat zijn om met hun stress om te gaan, zijn doorgaans gelukkiger en gezonder', zegt Kreitenberg. "Stress heeft niet alleen invloed op iemands gemoedstoestand, maar kan ook ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid. Stress kan leiden tot slecht slapen, gewichtstoename, hartaandoeningen en een verminderd immuunsysteem. Stappen die men kan nemen om hun stress te verminderen en beter te beheersen, zijn onder meer: ​​goed eten, regelmatige lichaamsbeweging, meditatie, goed slapen en een positieve kijk op het leven behouden. 26 Praat met mensen Met technologie praat je tegenwoordig waarschijnlijk meer met je vrienden via sms of berichten dan in het echt. Maak er je doel van om wat extravert te worden en die gesprekken in het echte leven te brengen.'Praat met mensen', zegt Fenster. "De Harvard Happiness-studie bevestigt dat de allerbelangrijkste variabele bij het bepalen van de lengte van ons leven en de kwaliteit van onze gezondheid de kwaliteit van onze relaties met elkaar is. Veel likes op Instagram zijn geen vervanging voor een echte menselijke relatie. Een liefdevolle relatie blijft de beste investering in de gezondheid.' 27 Unstick Yourself From Sugar Suiker is niet altijd de vijand: fruit heeft er genoeg van, maar het is een gezonde bron. Het witte spul dat je in de winkelschappen koopt daarentegen, is dat allerminst.'Te veel suiker eten is in verband gebracht met bijna elke ziekte waarbij je dieet een rol kan spelen, dus het onder controle houden is cruciaal voor een gezond leven', zegt Zeitlin. "Houd er rekening mee hoe vaak u zich overgeeft aan die koekjes, donuts, cupcakes, muffins en andere gebakken goederen, plus de pasta's, bagels, koude ontbijtgranen en snoep. En gooi die stiekeme suikers weg, zoals sappen, frisdranken, dressings uit flessen en vetvrije voedingsmiddelen die veel suiker bevatten om de smaak te compenseren." 28 Go Cuckoo for Cacao Er is geen reden om het eten van chocolade als toetje te laten liggen. Je hoeft alleen maar de juiste soort te kiezen. Als je melkchocolade vol suiker weggooit en in plaats daarvan kiest voor pure chocolade met minstens 70 procent cacao, krijg je bij elke hap een aantal hartverwarmende antioxidanten. Een 11 jaar durende studie onder bijna 21.000 mensen, gepubliceerd in het tijdschrift Heart, vond dat degenen die de meeste pure chocolade aten, minder sterfte hadden aan hart- en vaatziekten dan degenen die het helemaal niet aten. GERELATEERD: Ik ben een dokter En waarschuw u dat u dit supplement nooit gebruikt 29 Mix and Match Als u momenteel niet regelmatig naar de sportschool of een trainingsles gaat, begin dan met het toevoegen van enkele sessies aan uw schema. En wees niet bang om dingen te veranderen. Volgens Favini is een combinatie van aërobe training, intensieve intervaltraining en anaërobe training een geweldige manier om ziektes te bestrijden." Aan lichaamsbeweging doen maakt een enorm verschil. Regelmatige lichaamsbeweging in je 40-er jaren blijft voordelen opleveren in je gouden jaren, zelfs als je nog steeds niet aan het sporten bent als je 70 wordt', zegt hij. "Probeer 150 minuten per week aerobics of intervaltraining met hoge intensiteit te krijgen en besteed minstens een dag inspanning aan iets dat je kracht, balans en flexibiliteit verbetert, zoals yoga of pilates." 30 Eet vooral planten als je worstelen met gezond eten, is er één belangrijk ding om in gedachten te houden: blijf vooral bij planten en je komt helemaal goed." Onderzoek toont aan dat een dieet rijk aan fruit en groenten, volle granen en gezonde eiwitten en weinig geraffineerde granen , toegevoegde suikers en rood en bewerkt vlees wordt in verband gebracht met een lager risico op zowel hartaandoeningen als kanker”, zegt Tello. "De voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society voor kankerpreventie en de voedingsrichtlijnen van de American Heart Association voor de preventie van hartziekten zijn in wezen hetzelfde. Eet voornamelijk planten (wat betekent dat groenten en fruit), streef naar plantaardige eiwitten (zoals bonen, linzen, noten en zaden) en eet volle granen (zoals bruine rijst, quinoa en maïs) in plaats van geraffineerde granen. Oorzaak van obesitas, volgens de wetenschap 31 Stop al met roken. Als er één manier is om ziektevrij te blijven waar elke expert het ooit over eens zal zijn, dan is het wel om niet te roken. En als u al rookt, stop dan onmiddellijk. Geen enkele nicotinestoot is het waard om je leven voor te riskeren.'Personen die roken sterven bijna 10 jaar eerder dan niet-rokers, met bijna 7 miljoen mensen wereldwijd die jaarlijks sterven aan tabaksgerelateerde sterfgevallen', zegt Kreitenberg. "Roken verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartaanval en beroerte, en op chronische longziekten, zoals emfyseem en chronische bronchitis. Het is ook een aanzienlijk gezondheidsrisico voor veel soorten kanker, waaronder long-, blaas- en mond- en keelkanker. Met betrekking tot vapen is het naar mijn mening ook niet aan te raden - we zijn niet duidelijk over de risico's op de lange termijn. We hebben het geluk dat we tegenwoordig veel interventies hebben om te helpen bij het stoppen met roken, zoals nicotinepleisters, medicijnen en steungroepen.' 32 Ken uw familiegeschiedenis Als u in de veertig bent en daarna, wordt het steeds belangrijker om uw familiegeschiedenis te kennen en uw arts met alle informatie die u kunt. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan het hebben van een voorgeschiedenis van chronische ziekte in uw familie uw risico om het ook te ontwikkelen verhogen, of dat nu kanker, diabetes, osteoporose of hartaandoeningen is. Als uw arts het weet, kunnen ze niet alleen letten op tekenen en symptomen, maar u ook de hulpmiddelen geven die u nodig hebt om gezond te blijven en ze zo goed mogelijk te voorkomen. 33 Swaps Smart in the Kitchen Je weet dat suiker slecht voor je is, maar dat betekent niet dat je hier en daar niet nog wat zoets mag hebben. De sleutel is om gezondere swaps te maken, vooral als het gaat om enkele van de beste inflammatoire voedingsmiddelen die schade aan je lichaam kunnen aanrichten. Suiker inbegrepen. "Begin enkele van de beste ontstekingsvoedsel te verwisselen voor opties die vergelijkbaar smaken maar niet ontsteken", zegt Carr. "Bijvoorbeeld het ruilen van bewerkte suiker voor rauwe honing, ongeraffineerde kokossuiker, pure ahornsiroop of rauwe agave zijn voedselwissels die niet alleen geweldig smaken, maar je ook in staat stellen om het meest opruiende voedsel uit je dieet te verwijderen: bewerkte suiker." Om elke keer de juiste voedselkeuze te maken, ga je naar Eat This, Not That! 34 Mediteer. Dagelijks. Meditatie is geen trend of hippie hoo-haa. Het is keer op keer bewezen dat het een eenvoudige manier is om je levensduur te verlengen door in de toekomst ziektes te bestrijden, om nog maar te zwijgen over het feit dat je je nu op je best voelt." Meditatie is wetenschappelijk in verband gebracht met lagere niveaus van stress en hogere niveaus van mentale prestaties en geluk”, zegt Favini. "Gezond blijven in de veertig en daarna vereist doorgaans een evenwicht tussen werk en privéleven, familie, vrienden en financiële stress. Regelmatig mediteren of mindfulness beoefenen kan van onschatbare waarde zijn om op het goede spoor te blijven met je gezondheid en kan je zelfs helpen meer betekenis in je dagelijkse leven te realiseren.' 35 Have More S-e-x Ja, dat lees je goed. Het is aangetoond dat meer tijd doorbrengen in de slaapkamer je gezondheid goed doet. Een onderzoek van het American Journal of Cardiology wees uit dat een actief seksleven het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verminderen. Dat is des te meer reden om ervoor te zorgen dat je zo vaak mogelijk alleen tijd doorbrengt met je partner. 36 Beperk je zout De kans is groot dat je teveel natrium gebruikt, en dat kan je gezondheid ernstig schaden. De American Heart Association beveelt volwassenen aan zich te houden aan maximaal 2.300 mg natrium per dag, maar de meeste Amerikanen eten meer dan 3.400 mg per dag. Niet alleen door het gebruik van de zoutvaatje, maar ook door al het natrium dat in verpakte voedingsmiddelen en in restaurantgerechten zit. Een studie uit 2014, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, vond zelfs dat het verminderen van de natriuminname tot de aanbevolen niveaus 10 procent van de sterfgevallen veroorzaakt door hart- en vaatziekten zou kunnen voorkomen. 37 Date Over Dinner Je krijgt veel vitamines en voedingsstoffen die het lichaam stimuleren als je alleen eet, maar als je afspreekt met vrienden, krijg je ook enkele feelgoodhormonen binnen die ziektes bestrijden en je mentale gezondheid ten goede komen."Eet met vrienden. Gemeenschap en verbinding zijn de sleutel tot een lang en gezond leven', zegt Zeitlin. "Tijd met de mensen die ons aan het lachen maken en ons goed laten voelen, komen er feelgoodhormonen vrij zoals serotonine, wat cruciaal is bij het bestrijden van ontstekingen door het onderdrukken van cortisol. Breng dus tijd door met de mensen die je aan het lachen maken en je goed laten voelen tijdens een (groente)maaltijd!" GERELATEERD: Zekere tekenen dat je COVID had en het niet wist 38 Zeg maar dag tegen boter (en vet vlees) Er zijn er veel gezondheidsproblemen die u kunt vermijden door boter en vet vlees voorgoed te schrappen, van diabetes tot hartaandoeningen. Vooral als het gaat om het voorkomen van dementie, waar uit onderzoek blijkt dat je keuzes in voeding en levensstijl het verschil maken.'Dementie is een progressieve, hartverscheurende verslechtering van het functioneren van de hersenen die gepaard gaat met veroudering. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, wordt nu gedacht dat de meest voorkomende - Alzheimer en vasculaire dementie - nauw verwant zijn aan, en sterk worden beïnvloed door, voedings- en levensstijlfactoren,' zegt Tello. "De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om giftige, ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals bewerkte granen (witte bloem, witte rijst), toegevoegde suikers, natrium en verzadigde vetten zoals boter en vet vlees te vermijden", zegt Tello. "In plaats daarvan is het eten van een plantaardig dieet cruciaal. Er is substantieel onderzoeksbewijs dat aantoont dat het eten van een dieet met veel fruit, groenten, volle granen, gezonde vetten en zeevruchten geassocieerd is met een significant lager risico op cognitieve achteruitgang en dementie. Deze benadering van eten wordt vaak het mediterrane dieet genoemd, maar het kan worden aangepast aan elke cultuur of keuken.' 39 Sla uw jaarlijkse fysieke activiteit niet over Als u zich gezond voelt, denkt u misschien niet dat er een reden om naar je jaarlijkse fysieke te gaan. Maar na je veertigste is het vooral belangrijk om je aan die afspraken te houden.'Het regelen van zorg bij een huisarts of huisarts is een integraal onderdeel om jezelf ziektevrij te houden', zegt Kreitenberg. "Een huisarts is de zogenaamde quarterback of coördinator van uw algehele medische gezondheid. Van vaccins tot routinematig gezondheidsonderhoud - zoals laboratoriumtests, begeleiding bij voeding, lichaamsbeweging en kankerscreening - ze zijn opgeleid om niet-spoedeisende zorg te bieden en te helpen voorkomen dat een klein probleem zich ontwikkelt tot iets ernstigers. Ik raad al mijn patiënten aan om op zijn minst jaarlijks een lichamelijk onderzoek bij hun huisarts te laten doen.'GERELATEERD: Tekenen dat u een van de 'meest dodelijke' vormen van kanker krijgt. 40 Vermijd passief roken Helaas kunt u niet alleen door uzelf roken, maar ook passief roken. Volgens de American Lung Association veroorzaakt passief roken elk jaar meer dan 41.000 sterfgevallen - sommigen door longkanker en anderen door hartaandoeningen. Daarom is het van cruciaal belang om zo goed mogelijk weg te blijven, vooral omdat zelfs een kortdurende blootstelling het risico op een hartaanval kan vergroten. En om zo gezond mogelijk door het leven te gaan, moet u dit supplement niet nemen, dat uw risico op kanker kan verhogen.

The Merthyr Stigmatist review – theatrale magie uit de valleien

The Merthyr Stigmatist review - theatrale magie uit de valleien. Sherman Theatre, CardiffEen paar doordringende uitvoeringen geven echte diepte aan Lisa Parry's slimme tweehandige verhaal over geloof en gemeenschap


Haar zwarte jurk tot op de grond lijkt in eerste instantie eenvoudig, maar dan valt het oog op de driehoekige uitsnijdingen en uitlopende onderkant, waardoor het terugkomt in het Kardashiaanse territorium.

Noem het selfie-cultuur of het Kanye-effect, maar de afgelopen jaren heeft Kim K haar stijlspel serieus opgevoerd. Hier, haar beste looks sinds Kimye regeerde.

De nieuwe getinte zonnebrandcrème die mijn vette huid de zomer door helpt

Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over het dragen van SPF.

Jennifer Lopez kreeg naar verluidt koffie met Marc Anthony in Miami

Waarom vind je deze advertentie niet leuk?

AdvertentiePlaats een tas op uw autospiegel tijdens het reizen

Briljante autoreinigingshacks Lokale dealers zouden willen dat u het niet wist

Gwen Stefani werd direct gevraagd of ze een Republikein is en gaf nog steeds geen antwoord

"Het is vrij duidelijk", zei ze. En dat is het zeker niet.

The Bold Type krijgt een fashion make-over voor zijn laatste seizoen

InStyle sprak met kostuumontwerper Mandi Line over haar touch aan de laatste afleveringen van de Freeform-serie.

Harry Styles zou een make-up- en parfumlijn kunnen lanceren

De vriendenreünies blijven komen

Deze ging niet naar beneden op HBO Max.

'Je moet koud, kalm en meedogenloos zijn': Muay Thai-training heeft me meer geleerd dan vechten

'Je moet koud, kalm en meedogenloos zijn': Muay Thai-training heeft me meer geleerd dan vechten. Jenny Valentish was vastbesloten om haar lichaam te bewapenen. In dit uittreksel uit haar nieuwe boek schrijft ze over de offers die komen kijken bij het verkrijgen van controle

Overlijdensbericht van Ags Irwin

40 manieren om gezond te blijven na je veertigste, zeggen experts

Gezien hoe ziek Amerikanen lijken, zou je kunnen denken dat ziekte op je wacht bij elke deurknop, urinoir, handdruk en hamburger - een van de onvermijdelijkheden van het leven. Maar in werkelijkheid kunnen veel ziekten worden voorkomen. Gegevens uit het verleden hebben aangetoond dat tot 40 procent van de 900.000 sterfgevallen in Amerika elk jaar niet eens hoefde te gebeuren. Hoewel je niet alles kunt beheersen, zijn enkele van de meest voorkomende boosdoeners achter deze gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, kanker, chronische aandoeningen van de lagere luchtwegen en beroertes - kunnen eenvoudig worden gestopt door enkele positieve veranderingen in uw leven aan te brengen. Om ervoor te zorgen dat u jarenlang gezond blijft, kunt u advies inwinnen van de gezondheidsexperts die het beste weten. Van artsen tot geregistreerde diëtisten, dit zijn de beste manieren om ziekten te bestrijden. Lees verder - en om uw gezondheid en die van anderen te garanderen, mag u deze 19 manieren waarop u uw lichaam verpest niet missen, zeggen gezondheidsexperts. 1 Preventieve tests laten doen Aanvullende tests laten doen terwijl u bij de dokter bent, is niet het leukste wat er is. Wat het is, is echter levensreddend.'Laat preventieve tests uitvoeren, evenals tests die u laten zien welke onevenwichtigheden u intern kunt hebben waarvan u misschien niet eens weet. Deze tests laten informatie zien die traditionele medische laboratoriumonderzoeken niet doen, zoals de nutriëntenbalans, de stofwisselingssnelheid, gedetailleerde hormonale routes, de gastro-intestinale status voor een goede darmgezondheid en de toxiciteit van zware metalen”, zegt Maggie Berghoff, FNP-C, een huisarts. "Als je deze informatie kent, kun je het lichaam genezen en opnieuw bedraden om optimaal te kunnen functioneren, waardoor ziekte of zeurende symptomen worden voorkomen. Deze tests zijn speciale functionele geneeskundetests en omvatten bloedafnames of thuisverzamelingen van ontlasting, speeksel of haar.U kunt contact opnemen met een functioneel geneeskundige om ze te laten bestellen en interpreteren." 2 Begin met het nemen van probiotica Er is geen beter moment dan nu om probiotica aan uw leven toe te voegen. De "goede" bacteriën - die je kunt krijgen van gefermenteerd voedsel zoals kimchi, yoghurt, kombucha en zuurkool of supplementen - geven je darmgezondheid een boost en helpen je beter om voedsel te verteren. De Cleveland Clinic zegt dat ze ook kunnen helpen bij het voorkomen of behandelen van bepaalde ziekten, waaronder inflammatoire darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn. 3 Daag je geest uit Toen je jonger was, daagde je je geest elke dag uit. Wanneer heb je als volwassene voor het laatst iets gedaan waardoor je hersenen echt aan het werk gingen? Volgens de Harvard Medical School zijn er aanwijzingen dat het doen van cognitief stimulerende activiteiten de ziekte van Alzheimer kan helpen voorkomen. Dus pak die kruiswoordpuzzel of een nieuw boek over een onderwerp waar je altijd al nieuwsgierig naar bent geweest. Het zal je geest goed doen. 4 Ken uw cijfers Als u zich niet kunt herinneren wanneer uw bloeddruk, BMI of cholesterol voor het laatst is gecontroleerd, is het tijd om naar de dokter te gaan en dat op te lossen." We zien ziekte vaak als gecompliceerd, maar simpel gezegd, u zal 80% van alle ziekten voorkomen door zich aan drie doelen te houden: een bloeddruk onder de 130 hebben, een BMI van 25 of minder hebben en uw cholesterol onder de 200 houden, "zegt Steven Lamm, MD, klinisch professor in de geneeskunde en directeur van de Tisch Center for Men's Health bij NYU Langone Health. "Deze drie basisparameters zullen voor iedereen leiden tot een gezondere algehele levensstijl." 5 Ontwikkel je ondersteuningssysteem Mensen om je heen hebben voor liefde en steun doet meer dan je een goed gevoel geven op het moment. Het is ook ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid en welzijn. "Een goede balans tussen werk en privéleven en een goed ondersteuningssysteem is een manier om uw kansen om gezond te blijven na 40 jaar te vergroten", zegt Navya Mysore, MD, eerstelijnszorg bij One Medical in New York City. "Breng meer tijd door met dierbaren, zoals familie en vrienden." Als je al die positieve mensen om je heen hebt om naar toe te gaan, kun je beter omgaan met stress en je humeur op peil houden. 6 Rond uw dieet af Wat u in uw lichaam stopt, kan een grote invloed hebben op uw vermogen om ziekten te bestrijden. Door ervoor te zorgen dat je dieet gezond en compleet is, bereid je jezelf voor op een lang, gelukkig leven."Ons westerse dieet, dat een hoog percentage bewerkte voedingsmiddelen bevat, kan zonder dat mensen het weten, een pro-inflammatoire omgeving in hun lichamen. Diëten met veel suikers en vetten en weinig fruit en groenten kunnen ontstekingen in het lichaam verhogen en een risico vormen voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, diabetes mellitus en zelfs kanker, "zegt Adam Kreitenberg, MD, board-gecertificeerde reumatoloog met 1MD. "Focus op diëten met veel fruit en groenten, noten, bessen en vette vis zoals zalm, die veel omega-3-vetzuren bevat. Te vermijden voedingsmiddelen zijn suikerhoudende frisdranken, rood vlees, witte bloem en gefrituurd of vet voedsel.' 7 Parkeer niet zo dichtbij We snappen het - het is erg verleidelijk om op die plek vlak voor de supermarkt te parkeren. Maar door simpelweg verder weg te parkeren - en ook een aantal van je andere gewoonten te heroverwegen! - maak je jezelf klaar voor een gezondere toekomst.'Elke vorm van meer activiteit is gunstig. Zelfs parkeren aan het einde van de parkeerplaats en naar de winkel, het winkelcentrum of welke bestemming dan ook lopen, helpt", zegt Michael Fenster, MD, board-gecertificeerde cardioloog met 1MD. "Elke dag telt echt op. Recent onderzoek suggereert dat slechts 10 minuten per dag activiteit aanzienlijke voordelen kan opleveren.' 8 Stem af op kurkuma Ken je dat felgele poeder dat op je kruidenrek zit? Misschien wilt u het in meer van uw maaltijden opnemen. Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen en de Mayo Clinic zegt dat het een positief effect kan hebben op veel verschillende ziekten, waaronder inflammatoire darmaandoeningen, diabetes type 2 en kanker. Als u uw ontsteking nu op afstand houdt, blijft u in de toekomst gezonder. 9 Pump Iron Gewichtheffen wordt nog steeds vooral gezien als iets voor mannen. Gelukkig is dat stereotype aan het veranderen, en dat is een goede zaak: volgens cardioloog Barbara Roberts, MD, is het niet alleen geweldig voor mannen, maar ook een van de beste dingen die vrouwen kunnen doen om gezond te blijven naarmate ze ouder worden. de leeftijd van 40, de gemiddelde vrouw verliest ongeveer een centimeter lengte per decennium, voornamelijk als gevolg van osteoporose. Na de leeftijd van 70 jaar is het lengteverlies nog sneller. Daarom is het belangrijk dat vrouwen op hun veertigste beginnen met gewichtheffen”, zegt ze. "Het is aangetoond dat gewichtstraining de botdichtheid verhoogt door de botten te belasten. Een recente studie gepubliceerd in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness toonde aan dat zelfs lichte gewichten - ongeveer 20% van het maximum dat ze konden tillen - effectief waren in het verhogen van de botdichtheid bij vrouwen, zolang ze tenminste 100 herhalingen van de oefening deden in een uur." 10 Houd het gewicht eraf Zit je broek de laatste tijd wat strakker? Beschouw dat als een teken om je meer op je gezondheid te gaan focussen.'Een grootschalig onderzoek naar de impact van gezondheidsgewoonten op de levensverwachting, met meer dan 120.000 deelnemers, 34 jaar aan gegevens voor vrouwen en 28 jaar aan gegevens voor mannen, toonde ons hoe belangrijk ons ​​dieet, fysieke activiteit, lichaamsgewicht, roken en alcoholgebruik kunnen zijn, "zegt Monique Tello, MD, MPH, internist in het Massachusetts General Hospital, instructeur aan de Harvard Medical School en auteur van Healthy Habits for Your Hart. "Een gezond lichaamsgewicht, gedefinieerd als een normale body mass index (BMI), ligt tussen 18,5 en 24,9." 11 Triple Your Veggies Je hebt al van kinds af aan te horen gekregen dat je groenten moet eten, en nu is het echt tijd om luister naar dat levensreddende advies." Groenten en fruit zitten boordevol antioxidanten die vrije radicalen in ons lichaam bestrijden die bijdragen aan ziekten en aandoeningen. Het verdubbelen of zelfs verdrievoudigen van uw inname van groenten zal uw levensduur aanzienlijk helpen verlengen, evenals uw energie en mentale cognitie, "zegt Brigitte Zeitlin, RD, eigenaar van BZ Nutrition in NYC. " Fruit en groenten bevatten ook veel vezels, die helpen het cholesterol te verlagen, de darmgezondheid te verbeteren, een gezond gewicht te behouden, diabetes te voorkomen en ontstekingen te bestrijden. Streef naar 1 kopje bessen bij het ontbijt met havermout of gewone Griekse yoghurt, een salade voor de lunch vol met een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en een groenteroerbak voor het avondeten." 12 Gooi de verwerkte rommel weg In plaats van te laden met verwerkte rommel , ruim je voorraadkast op en vul je koelkast met producten. "Door een dieet te volgen dat is gericht op groenten, gezonde bronnen van eiwitten en volle granen in plaats van op bewerkte suikers, kun je veel gezondheidsproblemen voorkomen", zegt Nate Favini, MD, hoofd medisch specialist bij Forward. Dat omvat hartaandoeningen, diabetes en verschillende soorten kanker. 13 Elimineer ontstekingen Voor veel mensen zegt ontstekingsremmende gezondheidscoach Jenny Carr, auteur van Peace of Cake: The Secret to an Anti-Inflammatory Diet, een toename van vermoeidheid, hormonale onbalans, gewichtstoename, hersenmist of subtiele spijsverteringsstoornissen. , naast andere symptomen, zijn te wijten aan één boosdoener: de opeenhoping van ontstekingen in uw lichaam. Helaas kan het niet aanpakken van deze problemen leiden tot iets ergers in de loop van de tijd. Chronische ontstekingen zijn in verband gebracht met veel levensbedreigende problemen.'In de loop van de tijd kunnen deze subtiele, laagliggende symptomen veranderen in ernstige levensveranderende ziekten, zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen, dementie en meer', zegt Carr. "De sleutel tot ziektevrij leven na 40 jaar, of welke leeftijd dan ook, is om de ontsteking weg te smelten. Door dit te doen, kun je beginnen met het omkeren van symptomen in je lichaam die invloed hebben op het leven van dag tot dag van je dromen.' Genees je darmen, voorkom ziekten en vertraag veroudering met een boek als The 14-Day Anti-Inflammatory Diet. 14 Spark Joy Natuurlijk, gezond eten is belangrijk bij het bestrijden van ziekten. Een ding dat de meeste mensen zich niet realiseren is echter net zo belangrijk: het verminderen van de dingen die je geen vreugde schenken en in plaats daarvan focussen op je geluk."Zoek manieren om stress in het leven te verminderen. Verwijder de dingen die spanning en stress veroorzaken en verhoog die dingen die geluk brengen, "zegt Brian Greenberg, MD, board-gecertificeerde allergoloog / immunoloog met 1MD. " Besteed zoveel mogelijk tijd aan het doen van de dingen waar je van houdt en samen zijn met de mensen van wie je houdt. Houd je grote dromen levend en volg ze met kracht. Blijf vitaal en nuttig." 15 Beperk geraffineerde koolhydraten Zo lekker als witte bloem, wit brood, gebak en witte pasta, het is tijd om voor eens en altijd te minderen met geraffineerde koolhydraten. "Het wordt steeds duidelijker dat geraffineerde koolhydraten en suikers veel chronische ziekten veroorzaken. Ze zorgen ervoor dat we aankomen, wat leidt tot verhogingen van de bloeddruk, diabetes en hartaandoeningen', zegt Dr. Favini. Wanneer je de verfijnde troep vervangt door groenten, fruit en andere gezonde opties, voel je je beter en gezonder. 16 Proef de juiste oliën Koken met olie is een gegeven. Hoe kun je dat niet als het alles beter laat smaken? Als je het toch gebruikt, zorg er dan voor dat je het juiste type kiest. Hoewel transvetten en oliën met een hoog gehalte aan verzadigd vet, zoals kokosnoot, palmpitolie en katoenzaadolie, verboden zijn, zegt de Cleveland Clinic dat het gebruik van plantaardige oliën die enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten bevatten met mate, zoals extra vergine olijfolie, avocado-olie , lijnzaadolie en walnotenolie - kunnen hartaandoeningen helpen verminderen. 17 Eten waarderen Hoe vaak eet u een maaltijd zonder uw favoriete tv-programma te kijken? De volgende keer dat je voor jezelf kookt, laat je de bank en de afstandsbediening achterwege en ga je in plaats daarvan aan tafel zitten. Het is een kleine verandering, maar het kan een groot verschil maken voor uw welzijn.'We leren steeds meer dat onze manier van eten van invloed is op onze gezondheid, niet alleen op wat we eten', zegt dr. Fenster. "Een ander recent onderzoek toonde aan dat mensen eten als beter ervaren - en hun ontstekingsmarkers verlagen - wanneer ze even de tijd nemen om hun eten te waarderen met wat voor middel of ritueel dan ook dat ze verkiezen. " 18 Slaap genoeg Meestal zijn de dingen die je moet doen ziekte te voorkomen brengt veel werk met zich mee. Maar slapen doet wonderen voor je lichaam en het kost je nauwelijks enige inspanning.'Slaap heeft op zoveel manieren invloed op onze gezondheid', zegt Zeitlin. " Er zijn twee manieren waarop het ziektes helpt bestrijden. Ten eerste is het hoe ons lichaam op natuurlijke wijze stress en angst bestrijdt door onze niveaus van cortisol (het stresshormoon), dat bijdraagt ​​aan ontstekingen, te verlagen. Ten tweede helpt voldoende slaap je om een ​​gezond gewicht te behouden. Mensen met overgewicht of obesitas hebben hun lichaam extra belast, waardoor ze een groter risico lopen op hartaandoeningen en diabetes. Streef ernaar om ten minste 7 uur slaap per nacht te krijgen om uw gezondheid op de lange termijn een boost te geven." VERWANT: 9 dagelijkse gewoonten die volgens experts tot dementie kunnen leiden 19 Beheer uw welzijn Een ding om in gedachten te houden is dat het gemakkelijker is om neem de stappen om nu gezond en ziektevrij te blijven dan dat het probeert om beter te worden als je al ziek bent. Om je op je best te blijven voelen, zegt Dr. Lamm dat je je welzijn eerder dan later prioriteit moet geven."Wellness is niet de afwezigheid van ziekte. Je moet actief bezig zijn met het beheren van je welzijn, niet alleen reageren op ziekte', zegt hij. "De sleutels tot welzijn zijn slaap, stressmanagement, lichaamsbeweging en voeding. Door deze te beheersen, bereik je de basisparameters van gezondheid.' 20 Zorg dat je mondhygiëne niet verslapt Je tanden lijken niet veel te maken te hebben met je algehele gezondheid, maar dat is wel zo. Volgens de Harvard Medical School hebben mensen met tandvleesaandoeningen twee tot drie keer meer kans op hartproblemen, of dat nu een hartaanval, beroerte of een andere levensbedreigende gebeurtenis is. De gedachte is dat tandvleesontsteking de ontsteking in het lichaam verhoogt, wat leidt tot andere gezondheidsproblemen. Hoewel er nog meer onderzoek moet worden gedaan, heeft het op de lange termijn alleen maar voordelen voor u om elke dag te poetsen en te flossen. 21 Heroverweeg lichaamsbeweging Hoewel het belangrijk is om elke week de aanbevolen hoeveelheid aan lichaamsbeweging te krijgen, zegt Dr. Kreitenberg dat dit niet altijd gepaard hoeft te gaan met naar de sportschool gaan. Je 150 minuten matige intensiteitsoefening kunnen ook dingen zijn die je normaal gesproken niet als lichaamsbeweging zou beschouwen. "Een actieve levensstijl is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn," zegt hij. "Voorbeelden van matige intensiteitsoefening zijn licht fietsen, tuinieren en stevig wandelen. Zelfs lichte aerobe activiteiten, zoals rustig wandelen, zijn beter dan een zittende levensstijl. Lichaamsbeweging is belangrijk om niet alleen de cardiovasculaire gezondheid te behouden, maar ook de gezondheid van de gewrichten. Het is echter belangrijk om de intensiteit van uw training in de loop van de tijd te verhogen om blessures te voorkomen.' 22 Schenk een glas rode wijn Dit is zeker een door een arts goedgekeurde aanbeveling om toe te juichen. Als je momenteel geen alcohol drinkt, zegt Fenster om gezondheidsredenen daar nu niet mee te beginnen. "Maar als je op dit moment drinkt, lijkt 1 tot 2 glazen per dag een breed scala aan gezondheidsvoordelen te bieden", merkt hij op. De antioxidanten in rode wijn kunnen zelfs coronaire hartziekte helpen voorkomen. GERELATEERD: Volgens de wetenschap de nummer 1 reden waarom je kanker kunt krijgen 23 Spoel je systeem Water is niet alleen belangrijk om je lichaam van brandstof te voorzien en je te helpen de hele dag energiek te blijven. Het is ook de sleutel tot het elimineren van ontstekingen die meerdere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken."Het elimineren van ontstekingen klinkt misschien als een eenvoudige oplossing, maar weten welke stappen u moet nemen om uw cellen te helpen regenereren terwijl u jong wordt in plaats van oud - een van de voordelen van ontstekingsremmend leven - kan verwarrend zijn,' zegt Carr. "Begin met water. Drink er heel veel van - tot een liter per dag voor volwassenen - als de snelste methode om ontstekingen uit je lichaam te verdrijven.' 24 Drink met mate Een glas wijn hier en daar is één ding. Maar als je merkt dat je regelmatig zoemt, is het tijd om de drank neer te leggen en in plaats daarvan naar een glas water te grijpen.'Houd je aan een matige inname van alcohol, die - in eerder onderzoek - werd gemeten tussen 5 en 15 gram per dag voor vrouwen en 5 tot 30 gram per dag voor mannen', zegt Dr. Tello. Over het algemeen bevat één drankje ongeveer 14 gram pure alcohol. Dat is 12 ons gewoon bier, 5 ons wijn, of 1,5 ons gedistilleerde drank. 'GERELATEERD: Dit supplement kan het risico op een hartaanval verhogen, zeggen experts 25 Verminder je stress daadwerkelijk Stress komt van alle verschillende bronnen, en niets daarvan' #x27s goed voor je lichaam. Door elke dag een beetje extra tijd te nemen om je te concentreren op het afweren ervan, zul je een verandering merken in de manier waarop je je voelt. Vooral omdat de opbouw ervan in verband wordt gebracht met alles, van hartaandoeningen en kanker tot depressie en angstgevoelens.'Individuen die in staat zijn om met hun stress om te gaan, zijn doorgaans gelukkiger en gezonder', zegt Kreitenberg. "Stress heeft niet alleen invloed op iemands gemoedstoestand, maar kan ook ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid. Stress kan leiden tot slecht slapen, gewichtstoename, hartaandoeningen en een verminderd immuunsysteem. Stappen die men kan nemen om hun stress te verminderen en beter te beheersen, zijn onder meer: ​​goed eten, regelmatige lichaamsbeweging, meditatie, goed slapen en een positieve kijk op het leven behouden. 26 Praat met mensen Met technologie praat je tegenwoordig waarschijnlijk meer met je vrienden via sms of berichten dan in het echt. Maak er je doel van om wat extravert te worden en die gesprekken in het echte leven te brengen.'Praat met mensen', zegt Fenster. "De Harvard Happiness-studie bevestigt dat de allerbelangrijkste variabele bij het bepalen van de lengte van ons leven en de kwaliteit van onze gezondheid de kwaliteit van onze relaties met elkaar is. Veel likes op Instagram zijn geen vervanging voor een echte menselijke relatie. Een liefdevolle relatie blijft de beste investering in de gezondheid.' 27 Unstick Yourself From Sugar Suiker is niet altijd de vijand: fruit heeft er genoeg van, maar het is een gezonde bron. Het witte spul dat je in de winkelschappen koopt daarentegen, is dat allerminst.'Te veel suiker eten is in verband gebracht met bijna elke ziekte waarbij je dieet een rol kan spelen, dus het onder controle houden is cruciaal voor een gezond leven', zegt Zeitlin. "Houd er rekening mee hoe vaak u zich overgeeft aan die koekjes, donuts, cupcakes, muffins en andere gebakken goederen, plus de pasta's, bagels, koude ontbijtgranen en snoep. En gooi die stiekeme suikers weg, zoals sappen, frisdranken, dressings uit flessen en vetvrije voedingsmiddelen die veel suiker bevatten om de smaak te compenseren." 28 Go Cuckoo for Cacao Er is geen reden om het eten van chocolade als toetje te laten liggen. Je hoeft alleen maar de juiste soort te kiezen. Als je melkchocolade vol suiker weggooit en in plaats daarvan kiest voor pure chocolade met minstens 70 procent cacao, krijg je bij elke hap een aantal hartverwarmende antioxidanten. Een 11 jaar durende studie onder bijna 21.000 mensen, gepubliceerd in het tijdschrift Heart, vond dat degenen die de meeste pure chocolade aten, minder sterfte hadden aan hart- en vaatziekten dan degenen die het helemaal niet aten. GERELATEERD: Ik ben een dokter En waarschuw u dat u dit supplement nooit gebruikt 29 Mix and Match Als u momenteel niet regelmatig naar de sportschool of een trainingsles gaat, begin dan met het toevoegen van enkele sessies aan uw schema. En wees niet bang om dingen te veranderen. Volgens Favini is een combinatie van aërobe training, intensieve intervaltraining en anaërobe training een geweldige manier om ziektes te bestrijden." Aan lichaamsbeweging doen maakt een enorm verschil. Regelmatige lichaamsbeweging in je 40-er jaren blijft voordelen opleveren in je gouden jaren, zelfs als je nog steeds niet aan het sporten bent als je 70 wordt', zegt hij."Probeer 150 minuten per week aerobics of intervaltraining met hoge intensiteit te krijgen en besteed minstens een dag inspanning aan iets dat je kracht, balans en flexibiliteit verbetert, zoals yoga of pilates." 30 Eet vooral planten als je worstelen met gezond eten, is er één belangrijk ding om in gedachten te houden: blijf vooral bij planten en je komt helemaal goed." Onderzoek toont aan dat een dieet rijk aan fruit en groenten, volle granen en gezonde eiwitten en weinig geraffineerde granen , toegevoegde suikers en rood en bewerkt vlees wordt in verband gebracht met een lager risico op zowel hartaandoeningen als kanker”, zegt Tello. "De voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society voor kankerpreventie en de voedingsrichtlijnen van de American Heart Association voor de preventie van hartziekten zijn in wezen hetzelfde. Eet voornamelijk planten (wat betekent dat groenten en fruit), streef naar plantaardige eiwitten (zoals bonen, linzen, noten en zaden) en eet volle granen (zoals bruine rijst, quinoa en maïs) in plaats van geraffineerde granen. Oorzaak van obesitas, volgens de wetenschap 31 Stop al met roken. Als er één manier is om ziektevrij te blijven waar elke expert het ooit over eens zal zijn, dan is het wel om niet te roken. En als u al rookt, stop dan onmiddellijk. Geen enkele nicotinestoot is het waard om je leven voor te riskeren.'Personen die roken sterven bijna 10 jaar eerder dan niet-rokers, met bijna 7 miljoen mensen wereldwijd die jaarlijks sterven aan tabaksgerelateerde sterfgevallen', zegt Kreitenberg. "Roken verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartaanval en beroerte, en op chronische longziekten, zoals emfyseem en chronische bronchitis. Het is ook een aanzienlijk gezondheidsrisico voor veel soorten kanker, waaronder long-, blaas- en mond- en keelkanker. Met betrekking tot vapen is het naar mijn mening ook niet aan te raden - we zijn niet duidelijk over de risico's op de lange termijn. We hebben het geluk dat we tegenwoordig veel interventies hebben om te helpen bij het stoppen met roken, zoals nicotinepleisters, medicijnen en steungroepen.' 32 Ken uw familiegeschiedenis Als u in de veertig bent en daarna, wordt het steeds belangrijker om uw familiegeschiedenis te kennen en uw arts met alle informatie die u kunt. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan het hebben van een voorgeschiedenis van chronische ziekte in uw familie uw risico om het ook te ontwikkelen verhogen, of dat nu kanker, diabetes, osteoporose of hartaandoeningen is. Als uw arts het weet, kunnen ze niet alleen letten op tekenen en symptomen, maar u ook de hulpmiddelen geven die u nodig hebt om gezond te blijven en ze zo goed mogelijk te voorkomen. 33 Swaps Smart in the Kitchen Je weet dat suiker slecht voor je is, maar dat betekent niet dat je hier en daar niet nog wat zoets mag hebben. De sleutel is om gezondere swaps te maken, vooral als het gaat om enkele van de beste inflammatoire voedingsmiddelen die schade aan je lichaam kunnen aanrichten. Suiker inbegrepen. "Begin enkele van de beste ontstekingsvoedsel te verwisselen voor opties die vergelijkbaar smaken maar niet ontsteken", zegt Carr. "Bijvoorbeeld het ruilen van bewerkte suiker voor rauwe honing, ongeraffineerde kokossuiker, pure ahornsiroop of rauwe agave zijn voedselwissels die niet alleen geweldig smaken, maar je ook in staat stellen om het meest opruiende voedsel uit je dieet te verwijderen: bewerkte suiker." Om elke keer de juiste voedselkeuze te maken, ga je naar Eat This, Not That! 34 Mediteer. Dagelijks. Meditatie is geen trend of hippie hoo-haa. Het is keer op keer bewezen dat het een eenvoudige manier is om je levensduur te verlengen door in de toekomst ziektes te bestrijden, om nog maar te zwijgen over het feit dat je je nu op je best voelt." Meditatie is wetenschappelijk in verband gebracht met lagere niveaus van stress en hogere niveaus van mentale prestaties en geluk”, zegt Favini. "Gezond blijven in de veertig en daarna vereist doorgaans een evenwicht tussen werk en privéleven, familie, vrienden en financiële stress. Regelmatig mediteren of mindfulness beoefenen kan van onschatbare waarde zijn om op het goede spoor te blijven met je gezondheid en kan je zelfs helpen meer betekenis in je dagelijkse leven te realiseren.' 35 Have More S-e-x Ja, dat lees je goed. Het is aangetoond dat meer tijd doorbrengen in de slaapkamer je gezondheid goed doet. Een onderzoek van het American Journal of Cardiology wees uit dat een actief seksleven het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verminderen. Dat is des te meer reden om ervoor te zorgen dat je zo vaak mogelijk alleen tijd doorbrengt met je partner. 36 Beperk je zout De kans is groot dat je teveel natrium gebruikt, en dat kan je gezondheid ernstig schaden. De American Heart Association beveelt volwassenen aan zich te houden aan maximaal 2.300 mg natrium per dag, maar de meeste Amerikanen eten meer dan 3.400 mg per dag. Niet alleen door het gebruik van de zoutvaatje, maar ook door al het natrium dat in verpakte voedingsmiddelen en in restaurantgerechten zit. Een studie uit 2014, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, vond zelfs dat het verminderen van de natriuminname tot de aanbevolen niveaus 10 procent van de sterfgevallen veroorzaakt door hart- en vaatziekten zou kunnen voorkomen. 37 Date Over Dinner Je krijgt veel vitamines en voedingsstoffen die het lichaam stimuleren als je alleen eet, maar als je afspreekt met vrienden, krijg je ook enkele feelgoodhormonen binnen die ziektes bestrijden en je mentale gezondheid ten goede komen."Eet met vrienden. Gemeenschap en verbinding zijn de sleutel tot een lang en gezond leven', zegt Zeitlin. "Tijd met de mensen die ons aan het lachen maken en ons goed laten voelen, komen er feelgoodhormonen vrij zoals serotonine, wat cruciaal is bij het bestrijden van ontstekingen door het onderdrukken van cortisol. Breng dus tijd door met de mensen die je aan het lachen maken en je goed laten voelen tijdens een (groente)maaltijd!" GERELATEERD: Zekere tekenen dat je COVID had en het niet wist 38 Zeg maar dag tegen boter (en vet vlees) Er zijn er veel gezondheidsproblemen die u kunt vermijden door boter en vet vlees voorgoed te schrappen, van diabetes tot hartaandoeningen. Vooral als het gaat om het voorkomen van dementie, waar uit onderzoek blijkt dat je keuzes in voeding en levensstijl het verschil maken.'Dementie is een progressieve, hartverscheurende verslechtering van het functioneren van de hersenen die gepaard gaat met veroudering. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, wordt nu gedacht dat de meest voorkomende - Alzheimer en vasculaire dementie - nauw verwant zijn aan, en sterk worden beïnvloed door, voedings- en levensstijlfactoren,' zegt Tello. "De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om giftige, ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals bewerkte granen (witte bloem, witte rijst), toegevoegde suikers, natrium en verzadigde vetten zoals boter en vet vlees te vermijden", zegt Tello. "In plaats daarvan is het eten van een plantaardig dieet cruciaal. Er is substantieel onderzoeksbewijs dat aantoont dat het eten van een dieet met veel fruit, groenten, volle granen, gezonde vetten en zeevruchten geassocieerd is met een significant lager risico op cognitieve achteruitgang en dementie. Deze benadering van eten wordt vaak het mediterrane dieet genoemd, maar het kan worden aangepast aan elke cultuur of keuken.' 39 Sla uw jaarlijkse fysieke activiteit niet over Als u zich gezond voelt, denkt u misschien niet dat er een reden om naar je jaarlijkse fysieke te gaan. Maar na je veertigste is het vooral belangrijk om je aan die afspraken te houden.'Het regelen van zorg bij een huisarts of huisarts is een integraal onderdeel om jezelf ziektevrij te houden', zegt Kreitenberg. "Een huisarts is de zogenaamde quarterback of coördinator van uw algehele medische gezondheid. Van vaccins tot routinematig gezondheidsonderhoud - zoals laboratoriumtests, begeleiding bij voeding, lichaamsbeweging en kankerscreening - ze zijn opgeleid om niet-spoedeisende zorg te bieden en te helpen voorkomen dat een klein probleem zich ontwikkelt tot iets ernstigers. Ik raad al mijn patiënten aan om op zijn minst jaarlijks een lichamelijk onderzoek bij hun huisarts te laten doen.'GERELATEERD: Tekenen dat u een van de 'meest dodelijke' vormen van kanker krijgt. 40 Vermijd passief roken Helaas kunt u niet alleen door uzelf roken, maar ook passief roken. Volgens de American Lung Association veroorzaakt passief roken elk jaar meer dan 41.000 sterfgevallen - sommigen door longkanker en anderen door hartaandoeningen. Daarom is het van cruciaal belang om zo goed mogelijk weg te blijven, vooral omdat zelfs een kortdurende blootstelling het risico op een hartaanval kan vergroten. En om zo gezond mogelijk door het leven te gaan, moet u dit supplement niet nemen, dat uw risico op kanker kan verhogen.

The Merthyr Stigmatist review – theatrale magie uit de valleien

The Merthyr Stigmatist review - theatrale magie uit de valleien. Sherman Theatre, CardiffEen paar doordringende uitvoeringen geven echte diepte aan Lisa Parry's slimme tweehandige verhaal over geloof en gemeenschap


Broeder Hubbard café breidt uit naar voormalig restaurant Gary Rhodes

"Het is naast ons, het werd beschikbaar en het was heel moeilijk om te negeren." Garrett Fitzgerald heeft het over de uitbreiding van zijn Capel Street-cafés Brother Hubbard North en Little Brother, naar het voormalige restaurant Gary Rhodes op de hoek van die straat en Mary's Abbey, waarlangs de Luas loopt.

De drie panden zullen met elkaar worden verbonden wanneer het nieuwe bedrijf, dat de naam Brother Hubbard North zal behouden, in het vroege najaar wordt geopend.

Rhodes D7, dat in 2006 voor veel fanfare openging en drie jaar later stilletjes sloot, was een moderne brasserie met een zeer groot vloeroppervlak en 250 zitplaatsen, aangevoerd door de Britse chef-kok en tv-persoonlijkheid.

Fitzgerald en zijn partner James Boland zijn van plan om in fasen uit te breiden naar de nieuwe ruimte.

“We gaan in eerste instantie in slechts een deel van het pand werken – de keukens (waardoor een meer ontwikkeld menu mogelijk wordt) en ongeveer de helft van het zitgedeelte. We wachten nog even met de resterende zithoek, terwijl we daar een apart en spannend plan voor formuleren”, zegt Fitzgerald.

"We zullen een veel ruimer en comfortabeler aanbod kunnen bieden met al deze extra ruimte en we hebben een heel spannend plan."

Verwant

Het buitenterras van het voormalige restaurant van Rhodos, met uitzicht op de Luas-lijn, zal worden omgevormd tot "een zeer groene ruimte met veel vegetatie".

“De opdracht voor onze ontwerpers, Designgoat, is dat we willen dat de ruimte net zo voedzaam aanvoelt als ons eten. Hiervoor werken we samen met een plantconsulent. We werken ook aan een plan om een ​​sociale onderneming te lanceren waarvan we hopen dat het een opwindende nieuwe evolutie zal zijn voor het bedrijf en voor ons team.”

Fitzgerald zegt dat zowel broeder Hubbard North als zijn broer Hubbard South aan de Harrington Street aan de zuidkant een duurzamere richting inslaan. Er zijn ook menuwijzigingen aan de gang.

‘Bedrieglijk vegetarisch’

"We beschrijven onze menu's vaak als 'bedrieglijk vegetarisch', zegt Fitzgerald. “Daarmee bedoelen we dat we een gerecht vaak eerst zien als een vegetarisch aanbod, en dan kijken hoe we er wel of niet een vleescomponent in kunnen verwerken.

“We hebben onlangs besloten om te kijken wat we nog meer kunnen doen om niet alleen een vegetarisch element in ons aanbod op te nemen, maar om nog een stap verder te gaan en meer veganistisch te gaan eten.

“Het leek me het juiste om te doen. Bovendien is het een meer duurzame en ethische benadering van het maken van een menu, en dit zijn factoren waar we ons de komende maanden steeds meer op gaan richten.”

Het nieuwe avondmenu bij Brother Hubbard is nu voor meer dan 50 procent veganistisch en de wijnkaart bevat veganistische wijnen.

"We houden nog steeds van vlees, maar het heeft zijn plaats en onze veganistische opties zijn niet minder geliefd dan hun vlezige buren", zegt Fitzgerald.

Lancering evenement

Fitzgerald is van plan om volgend jaar aan een tweede kookboek te werken, een vervolg op het Brother Hubbard Cookbook, en zegt dat hij "als onderdeel daarvan nog wat tv-werk overweegt".

Hij en Boland werken samen met Amnesty International aan een lanceringsevenement "gebouwd rond Syrië", voor hun uitgebreide pand aan Capel Street.

Alleen abonnee

Een index van geselecteerde artikelen die exclusief beschikbaar zijn voor onze lezers met een digitaal abonnement op de Irish Times


Michelin laat Franse chef zijn drie sterren teruggeven

Het is een primeur. De prestigieuze Michelingids heeft een Frans toprestaurant toegestaan ​​uit zijn felbegeerde gids te stappen nadat de chef zei dat hij niet de "enorme druk" wilde om door zijn inspecteurs beoordeeld te worden om de drie sterren van zijn restaurant te behouden.

Dit is de eerste keer dat Michelin ooit heeft toegestaan ​​dat een restaurant zich terugtrekt van zijn pagina's.

Het gebruikelijke verhaal is dat chef-koks en restaurants over zichzelf struikelen om in de Michelin-gids te komen, of om hun sterrenclassificatie in de gastronomische bijbel te verhogen. Maar na de druk om de rating te behalen, komt de meedogenloze druk om deze te behouden.

Een van Frankrijks meest gevierde chef-koks, Sebastien Bras (46), die restaurant Le Suquet runt in Laguiole in het zuiden van centraal Frankrijk, ongeveer 200 km ten noordoosten van Toulouse, veroorzaakte schokgolven in de voedselwereld toen hij in september 2017 aankondigde dat hij afstand zou doen van de drie restaurants van het restaurant. sterren vanwege de enorme druk om beoordeeld te worden op elk gerecht dat hij serveert.

Restaurants met drie Michelinsterren zijn een eliteclub - er zijn er in Frankrijk slechts 27 met de maximale beoordeling.

'Spellbinding' restaurant

Sebastien Bras en zijn vader, Michel Bras, hadden bijna 20 jaar drie sterren in de Michelingids en Le Suquet werd door de Michelin-juryleden consequent beschreven als "betoverend". In het restaurant kijken de gasten uit over het weidse uitzicht op het Aubrac-plateau in de Aveyron terwijl ze lokale producten proeven.

Hoewel Michelin restaurants uit zijn gids verwijdert wanneer een chef-kok met pensioen gaat of het concept van het restaurant verandert, heeft het nog nooit een restaurant verwijderd omdat de chef-kok er gewoon niet bij wil staan.

Maar met deze verhuizing is daar verandering in gekomen. "Het is moeilijk voor ons om een ​​restaurant in de gids te hebben dat er niet in wil staan", vertelde Claire Dorland Clauzel van Michelin aan AFP.

Verwant

"Het is de eerste keer dat we een dergelijke openbare terugtrekking hebben gehad", voegde ze eraan toe. Le Suquet zal niet voorkomen in de 2018-editie van de gids, die aanstaande maandag wordt gepubliceerd, bevestigde Clauzel.

Bras zei in september dat hij de beproeving niet langer kon doorstaan ​​te weten dat een ondermaats gerecht in zijn restaurant in de landelijke regio Aveyron hem zijn reputatie zou kunnen kosten.

Hij kondigde zijn beslissing in september aan in een Facebook-video, terwijl het lokale landschap achter hem uitrolde: "Vandaag, op 46-jarige leeftijd, wil ik een nieuwe betekenis aan mijn leven geven. . . en herdefinieer wat essentieel is.”

Hij zei dat zijn baan hem veel voldoening had gegeven, maar er was ook een enorme druk die onvermijdelijk verband hield met de drie Michelin-sterren die voor het eerst aan het restaurant werden gegeven in 1999.

Hij vroeg om zijn werk te mogen voortzetten met een vrije geest en in sereniteit, weg van de wereld van ranglijsten, zonder spanning, en "om een ​​keuken en service te bieden die die geest en ons land vertegenwoordigt."

Hij zei dat hij vanaf 2018 uit de gids wilde worden geschrapt.

Er was veel belangstelling voor zijn aankondiging, en hij accepteerde dat hij misschien "minder beroemd" zou zijn, en vertelde hoe hij "een nieuw hoofdstuk wilde beginnen" in de geschiedenis van het restaurant "zonder zich af te vragen of mijn creaties de inspecteurs van Michelin zullen aanspreken" .

Hij bekende dat hij, net als 'alle chef-koks', soms moest denken aan zijn Fransman Bernard Loiseau, die in 2003 door zelfmoord om het leven kwam.

Ultra-competitieve wereld

Bras is niet de eerste chef-kok die wegloopt uit de ultracompetitieve wereld van koken met Michelinsterren, maar tot nu toe ging het om het sluiten of veranderen van een restaurant.

In 1999 deed Marco Pierre White, op dat moment de jongste chef-kok met drie sterren, afstand van hen en trok zich terug uit zijn restaurant.

Een handvol andere Franse restauranthouders hebben afstand gedaan van hun gewaardeerde driesterrenstatus. In 2005 sloot wijlen Alain Senderens - een van de pioniers van de Nouvelle Cuisine - zijn driesterren Art Nouveau-restaurant in Parijs, waarbij hij ervoor koos om de driesterren Lucas Carton te vernieuwen en zei dat hij genoeg had van de pijn van perfectie. "Ik heb zin om plezier te maken", zei hij tegen de New York Times. “Ik wil mijn ego niet meer voeden. Daar ben ik te oud voor. Ik kan prachtige gerechten maken zonder al die tra-la-la en chichi, en het geld steken in wat er op het bord komt.”

In hetzelfde jaar gaf de in de Elzas gevestigde chef-kok Philippe Gaertner zijn sterren terug en werd gemeld dat hij aan Michelin schreef om te zeggen dat hij zijn menu aan het veranderen was en niet langer zou concurreren om de sterrenstatus te behouden die sinds het einde van de jaren dertig in de familie was.

Olivier Roellinger sloot in 2008 zijn luxe eetcafé in het Bretonse vissersdorp Cancale, omdat hij een rustiger leven wilde. In 2017 sloot de befaamde Deense chef Rene Redzepi zijn Noma-restaurant, verloor zijn twee sterren en was van plan het naar een ander deel van Kopenhagen te verhuizen. Hij zei dat het "noodzakelijk was om een ​​kasteel af te breken om een ​​nieuw te bouwen".

Maar dit is de eerste keer, volgens Michelin, dat het ermee instemt zijn sterren terug te nemen.Vorige Artikel

Tofino is de surfhoofdstad van Canada - en ook een van de beste voedselsteden, diavoorstelling

Volgende Artikel

KFC's nieuwste kolonel Sanders is komiek en hot pocket-liefhebber Jim Gaffigan